Povećanje proizvodnje: Binas prima novih 35 radnika

Bez autora
Jun 18 2024

Namjenska industrija Federacije Bosne i Hercegovine generator je razvoja Federacije BiH, a jedna od kompanija koja pridonosi tome jeste i „Binas“ d.d. Bugojno.

Nepovoljni procesi poslovanja, dugogodišnje stagniranje u radu, ne izvršavanje obaveza prema radnicima i kupcima su iza „Binasa“ koji danas zapošljava više od 400 radnika. Zbog povećanja obima proizvodnje, početkom 2024. godine u radni odnos primljena su 92, a u narednom periodu taj broj će se povećati.

Potreba za proizvodima Binasa je velika, što je prilika da se dodatno razvije. Stoga, kako bi se mogao organizovati rad u dvije smjene u određenim pogonima, proširiti proizvodni kapaciteti i ispuniti ugovorene obaveze prema klijentima, Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije dalo je saglasnost „Binasu“ da u radni odnos primi još 35 radnika.

- Posebno nas raduje povećanje broja zaposlenih i kapaciteta proizvodnje u namjenskoj industriji. Binas je kompanija koja svojim primjerom pokazuje kako se radom i zalaganjem dolazi do razvoja industrijske proizvodnje u FBiH, kazao je ministar Vedran Lakić.

Binas trenutno ima potpisane ugovore u vrijednosti oko 100 miliona KM od čega u ovoj godini planiraju realizovati oko 50 miliona, ili duplo više od prošlogodišnjih 25 miliona KM.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik