Agrobanka dobija market mejkera - AC - broker

Bez autora
May 14 2010

Beogradska berza dana je saopštila da AC - broker počinje da obavlja poslove market mejkinga na akcijama izdavaoca Agrobanka a.d. Beograd (AGBN) od petka 21. maja. Brokersko-dilersko društvo AC - broker a.d. Beograd je osnovano od strane slovenačke ACH grupe (bivši Autocommerce), holding kompanije rangirane među dvadeset najvećih u Sloveniji, a član Beogradske berze postao je od februara 2002. godine.Učešće ovog člana Berze u ukupnom trgovanju akcijama u 2009.godini iznosilo je 1,32 posto, da bi se u prva četiri meseca 2010.godine povećalo na 3,23 posto, svrstavajući ga među prvih deset članova Beogradske berze prema ovom kriterijumu...

Agrobanka dobija market mejkera - AC - brokerBeogradska berza dana je saopštila da AC - broker počinje da obavlja poslove market mejkinga na akcijama izdavaoca Agrobanka a.d. Beograd (AGBN) od petka 21. maja.

Brokersko-dilersko društvo AC - broker a.d. Beograd je osnovano od strane slovenačke ACH grupe (bivši Autocommerce), holding kompanije rangirane među dvadeset najvećih u Sloveniji, a član Beogradske berze postao je od februara 2002. godine. Učešće ovog člana Berze u ukupnom trgovanju akcijama u 2009.godini iznosilo je 1,32 posto, da bi se u prva četiri meseca 2010.godine povećalo na 3,23 posto, svrstavajući ga među prvih deset članova Beogradske berze prema ovom kriterijumu. Sa učešćem od 6,26 posto u 2009. godini, AC broker je bio drugorangirani član u trgovanju akcijama metodom preovlađujuće cene.

Agrobanka a.d. Beograd je poljoprivredna banka koja spada u red srednjih banaka, a posluje kao univerzalna banka i ima veoma razvijenu poslovnu mrežu kojom pokriva celu teritoriju Srbije. Članica je Međunarodne organizacije poljoprivrednih banaka CICA – Cirih, kao i Asocijacije Banaka Centralne i Istočne Evrope – BACEE, a poslove međunarodnog platnog prometa obavlja kao članica SWIFT-a, preko sopstvene adrese, navodi se u saopštenju Berze.

Akcijama izdavoaca Agrobanka a.d. Beograd trguje se na organizovanom tržištu Beogradske berze od 08.12.2005. godine. Metodom kontinuiranog trgovanja, ovom hartijom trguje se od januara 2006. godine, dok je od marta iste godine stalni deo indeksne korpe vodećeg indeksa Beogradske berze – BELEX15.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik