Bonus za plate ispod 80.000 dinara

Bez autora
May 31 2010

Vlada Srbije uplatiće po 5.000 dinara svim zaposlenima u javnom sektoru koji primaju do 80.000 dinara već početkom jula. Ovaj iznos biće isplaćen zaposlenima u prosveti, vojsci, zdravstvu, kulturi, državnim činovnicima i ostalima koji platu primaju iz budžeta.Za ove namene izdvojeno je dve milijarde dinara. Isti iznos zaposlenima sleduje i za Božić. Početkom jula će i socijalno ugroženi moći da računaju na dodatna sredstva od države. Od ukupno odobrenih 1,5 milijardi dinara novac će biti upućen za rad 69 postojećih i otvaranje deset novih narodnih kuhinja, preko 50.000 lanč i higijenskih paketa, ali finansijsku pomoć porodicama koje se nalaze u tzv. sivoj zoni siromaštva.

Bonus za plate ispod 80.000 dinaraVlada Srbije uplatiće po 5.000 dinara svim zaposlenima u javnom sektoru koji primaju do 80.000 dinara već početkom jula, kaže Mlađan Dinkić.

Ovaj iznos biće isplaćen zaposlenima u prosveti, vojsci, zdravstvu, kulturi, državnim činovnicima i ostalima koji platu primaju iz budžeta.

Za ove namene izdvojeno je dve milijarde dinara. Isti iznos zaposlenima sleduje i za Božić, kazao je potpredsednik Vlade i ministar ekonomije i regionalnog razvoja za Blic.

Početkom jula će i socijalno ugroženi moći da računaju na dodatna sredstva od države. Od ukupno odobrenih 1,5 milijardi dinara novac će biti upućen za rad 69 postojećih i otvaranje deset novih narodnih kuhinja, preko 50.000 lanč i higijenskih paketa, ali finansijsku pomoć porodicama koje se nalaze u tzv. sivoj zoni siromaštva.

I 46 manje razvijenih i nerazvijenih opština dobiće u toku leta sredstva iz republičkog budžeta. Za njih je izdvojena milijarda dinara.

Nažalost, još uvek nije izvesno kada će i koliko novca dobiti penzioneri. Prema poslednjim informacijama, bonus za penzionere bi mogao da bude oko 3.000 dinara, ali će se posebnom analizom koju će izraditi kabinet potpredsednika Krkobabića tačno utvrditi koje kategorije će, uopšte, moći da računaju na pomoć države i kada.

Bonusi za zaposlene u javnom sektoru i penzionere biće isplaćeni iz dobiti aerodroma, Telekoma i NBS, potvrđeno je u Ministarstvu finansija za B92. Iz dobiti beogradskog aerodroma “Nikola Tesla”, “Telekoma Srbije” i Narodne banke Srbije, obezbeđeno je pet i po milijardi dinara. Iz kojih izvora će se obezbediti još jedna milijarda koja nedostaje odlučiće Vlada u narednih desetak dana.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik