Ukida se porez na mobilni telefon

Bez autora
May 12 2010

Porez na upotrebu mobilnog telefona, koji iznosi 10 odsto, biće ukinut u toku ove godine. Ovaj porez je privremena antikrizna mera koja treba da postoji dok god Srbija nema drugi način da se izbori sa krizom i koja omogućava da se održi makrofinansijska stabilnost.U vladi postoji opšti konsenzus da ta mera mora da se ukine onog trenutka kada makroekonomska stabilnost u Srbiji više ne bude pod rizikom. Ukidanje poreza može se očekivati sa ekonomskom stabilizacijom i na globalnom planu, i u Srbiji. Porez će najverovatnije biti ukinut do kraja jeseni.

Ukida se porez na mobilni telefonPorez na upotrebu mobilnog telefona, koji iznosi 10 odsto, biće ukinut u toku ove godine, izjavila je danas ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić.

"Ovaj porez je privremena antikrizna mera koja treba da postoji dok god Srbija nema drugi način da se izbori sa krizom i koja omogućava da se održi makrofinansijska stabilnost", rekla je Matić i dodala da "u vladi postoji opšti konsenzus da ta mera mora da se ukine onog trenutka kada makroekonomska stabilnost u Srbiji više ne bude pod rizikom".

Matić je rekla da se ukidanje poreza može očekivati sa ekonomskom stabilizacijom i na globalnom planu, i u Srbiji i podsetila na nedavnu izjavu ministarke finansija Dijane Dragutinović da će porez najverovatnije biti ukinut do kraja jeseni.

Vlada Srbije je u junu 2009. godine uvela porez na mobilnu telefoniju od 10 odsto u okviru mera za smanjenje budžetskog deficita.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik