Bisol pustio u rad najveću krovnu solarnu elektranu u Sloveniji

Bez autora
Jul 05 2010

Bisol, slovensko društvo koje proizvodi fotonaponske module, zajedno s investitorom, društvom Keter Investments, pustio je u rad najveću krovnu solarnu elektranu u Sloveniji. Solarna je elektrana smještena na krovu poduzeća Cimos TAM u Mariboru, a njezino je postavljanje trajalo dva mjeseca. Snaga elektrane iznosi 998 kilovata i godišnje će proizvesti ukupno 1200 megavatsati električne energije, navode u Bisolu. Njena posebnost leži u aerodinamičnoj konstrukciji koju je Bisol sam razvio, a koja omogućuje izvanrednu stabilnost čak i u nepovoljnim vremenskim uvjetima, ističu u slovenskom poduzeću.

Bisol pustio u rad najveću krovnu solarnu elektranu u SlovenijiBisol, slovensko društvo koje proizvodi fotonaponske module, zajedno s investitorom, društvom Keter Investments, pustio je u rad najveću krovnu solarnu elektranu u Sloveniji.

Solarna je elektrana smještena na krovu poduzeća Cimos TAM u Mariboru, a njezino je postavljanje trajalo dva mjeseca.

Snaga elektrane iznosi 998 kilovata i godišnje će proizvesti ukupno 1200 megavatsati električne energije, navode u Bisolu. Njena posebnost leži u aerodinamičnoj konstrukciji koju je Bisol sam razvio, a koja omogućuje izvanrednu stabilnost čak i u nepovoljnim vremenskim uvjetima, ističu u slovenskom poduzeću.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik