Izgradnja gasovoda Zenica - Travnik: Radovi počinju u novembru

Bez autora
Jul 05 2010

Kompanija BH gas počela je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa kako bi se do kraja godine moglo krenuti s izgradnjom gasovoda na relaciji Zenica - Travnik. Svi zahtjevi su ispunjeni i čim se riješe imovinsko-pravni odnosi obratit će se za dobijanje građevinske dozvole da bi mogli krenuti s radovima. Planirano je da radovi na izgradnji gasovoda krenu u novembru, a trebali bi biti gotovi naredne godine. Tri tendera za izvođenje radova su pripremljena i poslana na odobravanje u sjedište Evropske banke za obnovu i razvoj u London, tako da se očekuje i početak tenderskih procedura za vrijeme kojih ćemo mi rješavati imovinsko-pravne odnose. Jedino što nije problem su novčana sredstva, jer je 17 miliona eura za izgradnju gasovoda obezbijeđeno dugoročnim kreditom EBRD-a...

Izgradnja gasovoda Zenica - Travnik: Radovi počinju u novembruKompanija BH gas počela je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa kako bi se do kraja godine moglo krenuti s izgradnjom gasovoda na relaciji Zenica - Travnik.

Kako je za Oslobođenje kazao direktor BH gasa Almir Bećarević, svi zahtjevi su ispunjeni i čim se riješe imovinsko-pravni odnosi obratit će se za dobijanje građevinske dozvole da bi mogli krenuti s radovima. Planirano je da radovi na izgradnji gasovoda krenu u novembru, a trebali bi biti gotovi naredne godine.

- Tri tendera za izvođenje radova su pripremljena i poslana na odobravanje u sjedište Evropske banke za obnovu i razvoj u London, tako da očekujemo i početak tenderskih procedura za vrijeme kojih ćemo mi rješavati imovinsko-pravne odnose, kazao je Bećarević.

Prema njegovim riječima, jedino što nije problem su novčana sredstva, jer je 17 miliona eura za izgradnju gasovoda obezbijeđeno dugoročnim kreditom EBRD-a. Gasovod Zenica - Travnik bit će dug oko 50 kilometara te će sasvim zadovoljiti potrebe i opskrbu plinom ovog dijela Bosne.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik