Bar-Boljare: Prihvaćena ponuda Aktora!

Bez autora
May 11 2010

Savjet za izgradnju autoputeva jednoglasno je danas prihvatio ponudu grčko-izraelskog konzorcijuma Aktor-HCH za izgradnju 63,5 kilometara autoputa Bar-Boljari po cijeni od 1,57 milijardi EUR. Aktor-HCH je predložio da gradi kompletnu dionicu od Podgorice do Mateševa i djelove onih od Đurmana do Virpazara i od Virpazara do Podgorice. U prihvaćenoj ponudi nije definisano kako će se graditi put preko Skadarskog jezera, već je dogovoreno da Vlada to odluči narednih mjeseci. Finansijski sporazumi sa međunarodnim organizacijama i komercijalnim bankama biće potpisani u narednih tri do četiri mjeseca. Pregovori sa Aktorom počeli su nakon što je Vlada u martu raskinula ugovor s hrvatskim konzorcijumom, kojeg su činili Konstruktor, Institut građevinarstva Hrvatske i Tehnika.

Bar-Boljare: Prihvaćena ponuda Aktora!Savjet za izgradnju autoputeva jednoglasno je danas prihvatio ponudu grčko-izraelskog konzorcijuma Aktor-HCH za izgradnju 63,5 kilometara autoputa Bar-Boljari po cijeni od 1,57 milijardi EUR.

Aktor-HCH je predložio da gradi kompletnu dionicu od Podgorice do Mateševa i djelove onih od Đurmana do Virpazara i od Virpazara do Podgorice. U prihvaćenoj ponudi nije definisano kako će se graditi put preko Skadarskog jezera, već je dogovoreno da Vlada to odluči narednih mjeseci.

Ministar pomorstva, saobraćaja i telekomunikacija, Andrija Lompar, najavio je na konferenciji za novinare da će finansijski sporazumi sa međunarodnim organizacijama i komercijalnim bankama biti potpisani u narednih tri do četiri mjeseca.

Pregovori sa Aktorom počeli su nakon što je Vlada u martu raskinula ugovor s hrvatskim konzorcijumom, kojeg su činili Konstruktor, Institut građevinarstva Hrvatske i Tehnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik