Biće most na Port Mileni

Bez autora
Jun 16 2010

U Ulcinju će sjutra biti potpisan Ugovor o izvođenju radova na izgradnji mosta preko kanala Port Milena. Ugovor će, u ime naručioca, Direkcije za saobraćaj, potpisati direktor Veselin Grbović, a u ime izvođača, Primorje, Adjoviščina (Slovenija), predsjednik Upravnog odbora, Dušan Črnigoj. Vrijednost ugovora je 13.903.764,07 eura sa PDV-om, a sredstva za njegovu realizaciju obezbjeđuje Vlada Crne Gore (Direkcija za saobraćaj). Rok za izvođenje radova je 18 mjeseci. Izgradnjom mosta preko kanala Port Milena izvršiće se povezivanje već izgrađenog bulevara u Ulcinju sa putem za Adu Bojanu čime će se povećati protočnost saobraćaja, odnosno smanjiti saobraćajne gužve koje su naročito izražene tokom ljetnje turističke sezone. Ovaj most istovremeno predstavlja preduslov za dalju valorizaciju prostora Velike plaže i Ade Bojane.

Biće most na Port MileniU Ulcinju će sjutra biti potpisan Ugovor o izvođenju radova na izgradnji mosta preko kanala Port Milena.

Ugovor će, u ime naručioca, Direkcije za saobraćaj, potpisati direktor Veselin Grbović, a u ime izvođača, Primorje, Adjoviščina (Slovenija), predsjednik Upravnog odbora, Dušan Črnigoj, saopšteno je Portalu Analitika iz Direkcije za saobraćaj.

Vrijednost ugovora je 13.903.764,07 eura sa PDV-om, a sredstva za njegovu realizaciju obezbjeđuje Vlada Crne Gore (Direkcija za saobraćaj). Rok za izvođenje radova je 18 mjeseci.

Izgradnjom mosta preko kanala Port Milena izvršiće se povezivanje već izgrađenog bulevara u Ulcinju sa putem za Adu Bojanu čime će se povećati protočnost saobraćaja, odnosno smanjiti saobraćajne gužve koje su naročito izražene tokom ljetnje turističke sezone.

Ovaj most istovremeno predstavlja preduslov za dalju valorizaciju prostora Velike plaže i Ade Bojane.

Projektant mosta preko kanala Port Milena je DB Inženjering, Beograd.

Ukupna dužina poteza koji je obuhvaćen projektom iznosi 570 m od čega je: most dužine 350 m, konstrukcija za prolaz saobraćajnice prema Ulcinju 40 m, konstrukcija za prolaz saobraćajnice prema Adi Bojani 25 m i trasa bulevara dužine 155 metara.

Most je projektovan sa 4 saobraćajne trake širine po 3,25 m, razdjelnim pojasom od 2,0 m i obostranim pješačkim stazama širine po 2,65 m, tako da će njegova ukupna širina iznositi 20,30 m.

Pored osnovne funkcije primanja kolskog saobraćaja, odnosno povezivanja dvije obale na putnom pravcu Ulcinj – Ada Bojana, ovaj objekat treba da zadovolji i funkciju propusnosti za vodeni put u kanalu – marini Port Milena.

Na tender je ponude dostavilo sedam ponuđača. U skladu sa kriterijumima za izbor najpovoljnije ponude, ponuda kompanije Primorje, Ajdovščina (Slovenija) je ocijenjena kao prvorangirana.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik