Borut Pahor: Slovenske autoceste bit će završene do 2013.

Bez autora
Jun 30 2010

Slovenska agencija za autoceste (DARS) otvorila je u srijedu zadnju dionicu autoceste između Ljubljane i Novog Mesta, čime je otklonjeno usko grlo u prometu prema graničnom prijelazu Bregana. Vožnja će od sada biti brža, sigurnija i udobnija. Dovršetkom nove dionice autoceste u tom dijelu države Slovenija je sada u cijelosti povezana s Europskom unijom, te je najavljeno da bi osnovni program gradnje slovenskih autocesta po koridorima istok-zapad i sjever-jug mogao biti dovršen za tri godine. Otvaranjem dvadesetak kilometara autoceste na potezu Pluska-Ponikve-Hrastje, zadnjih dviju dionica na tzv. Dolenjskoj autocesti od Ljubljane prema Novom Mestu, uklonit će se, kako se očekuje, prometni čep koji je uzrokovao velike prometne zastoje zadnjih godina, osobito u vrijeme turističke sezone. Sada se od slovenske prijestolnice do graničnog prijelaza Bregana, udaljenog od Ljubljane 105 kilometara, može stići brže i sigurnije.

Borut Pahor: Slovenske autoceste bit će završene do 2013.Slovenska agencija za autoceste (DARS) otvorila je u srijedu zadnju dionicu autoceste između Ljubljane i Novog Mesta, čime je otklonjeno usko grlo u prometu prema graničnom prijelazu Bregana.

"Vožnja će od sada biti brža, sigurnija i udobnija", rekao je nakon svečanog rezanja vrpce slovenski premijer Borut Pahor, puštajući u promet dionicu Pluska-Hrastje, kod mjesta Trebnje, čiji je završetak zadnjih godina kasnio zbog sporova koje su s DARS-om vodili neki vlasnici zemljišta, te smanjenih proračunskih sredstava za autoceste. Pahor je istaknuo da je dovršetkom nove dionice autoceste u tom dijelu države Slovenija sada u cijelosti povezana s Europskom unijom, te najavio da bi osnovni program gradnje slovenskih autocesta po koridorima istok-zapad i sjever-jug mogao biti dovršen za tri godine.

Otvaranjem dvadesetak kilometara autoceste na potezu Pluska-Ponikve-Hrastje, zadnjih dviju dionica na tzv. Dolenjskoj autocesti od Ljubljane prema Novom Mestu, uklonit će se, kako se očekuje, prometni čep koji je uzrokovao velike prometne zastoje zadnjih godina, osobito u vrijeme turističke sezone. Sada se od slovenske prijestolnice do graničnog prijelaza Bregana, udaljenog od Ljubljane 105 kilometara, može stići brže i sigurnije. Dopuštena brzina na slovenskim autocestama je 130 kilometara, osim pred ulazak u tunele i naplatne kućice koje nisu u funkciji od uvođenja vinjeta prije dvije godine.

Otvaranju zadnje dionice "dolenjske" autoceste nazočili su i ministar prometa Patrick Vlačič, te direktorica DARS-a Mateja Duhovnik.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik