Borut Pahor sutra otvara dionicu autoceste između Ljubljane i Novog Mesta

Bez autora
Jun 29 2010

Slovenski premijer Borut Pahor svečano će sutra ujutro u Trebnju, mjestu u blizini Ljubljane, pustiti u promet novu dionicu autoceste između Ljubljane i Novog Mesta te će tom prigodom održati govor. Po procjenama državne agencije za autoceste DARS-a, 22 kilometra tog dijela autoceste na dionicama Pluska-Ponikve i Pluska-Hrastje stajala su 239 milijuna eura, a 53 milijuna eura izdvojila je Europska unija iz kohezijskih fondova. Otvorenje dviju dionica znatno će pomoći Krki, farmaceutskoj tvrtki iz Novog Mesta, i Tvornici automobila Revoz, podružnici Renaulta u tom gradu, koje su se zadnjih godina žalile da im prometnice onemogućuju pravodobnu isporuku. Dovršetak popularne "dolenjske autoceste" ubrzat će i promet prema Hrvatskoj, koji će biti sigurniji jer će se od Ljubljane do Zagreba i obratno u cijelosti voziti autocestom.

Borut Pahor sutra otvara dionicu autoceste između Ljubljane i Novog MestaSlovenski premijer Borut Pahor svečano će sutra ujutro u Trebnju, mjestu u blizini Ljubljane, pustiti u promet novu dionicu autoceste između Ljubljane i Novog Mesta te će tom prigodom održati govor, potvrdio je njegov ured u priopćenju za novinare.

Po procjenama državne agencije za autoceste DARS-a, 22 kilometra tog dijela autoceste na dionicama Pluska-Ponikve i Pluska-Hrastje stajala su 239 milijuna eura, a 53 milijuna eura izdvojila je Europska unija iz kohezijskih fondova. Otvorenje dviju dionica znatno će pomoći Krki, farmaceutskoj tvrtki iz Novog Mesta, i Tvornici automobila Revoz, podružnici Renaulta u tom gradu, koje su se zadnjih godina žalile da im prometnice onemogućuju pravodobnu isporuku.

Dovršetak popularne "dolenjske autoceste" ubrzat će i promet prema Hrvatskoj, koji će biti sigurniji jer će se od Ljubljane do Zagreba i obratno u cijelosti voziti autocestom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik