Evropska banka gradi srpske puteve

Evropska investiciona banka (EIB) potvrdila je ministru za infrastrukturu Srbije Milutinu Mrkonjiću spremnost da finansira izgradnju obilaznice oko Beograda, na deonici od Orlovače do Bubanj Potoka, u dužini od 12,5 kilometara, u iznosu od 120 miliona evra. Takođe, postignut je dogovor i o finansiranju sekcije E-75 Grabovnica - Levosoje sa 384 miliona evra, sekcije Grdelica - Caričina dolina i Caričina dolina - Vladičin Han. Ta evropska banka će finansirati i studiju izvodljivosti za izgradnju železničke pruge od Beograda do Subotice za brzine do 160 kilometara na čas. Studija će biti završena do kraja avgusta kada se očekuje i potpisivanje ugovora o izgradnji pruge. Četvoročlana delegacija EIB - a, koju je u Beogradu predvodio šef odeljenja za Sloveniju, Hrvatsku i Zapadni Balkan Dominik Kurben, potvrdila je juče spremnost da kreditira te kapitalne investicione projekte u Srbiji.

Evropska banka gradi srpske puteveEvropska investiciona banka (EIB) potvrdila je ministru za infrastrukturu Srbije Milutinu Mrkonjiću spremnost da finansira izgradnju obilaznice oko Beograda, na deonici od Orlovače do Bubanj Potoka, u dužini od 12,5 kilometara, u iznosu od 120 miliona evra, saopštilo je danas to ministarstvo.

"Takođe, postignut je dogovor i o finansiranju sekcije E-75 Grabovnica - Levosoje sa 384 miliona evra, sekcije Grdelica - Caričina dolina i Caričina dolina - Vladičin Han", navedeno je u saopštenju koje je dostavljeno Tanjugu.

Ta evropska banka će finansirati i studiju izvodljivosti za izgradnju železničke pruge od Beograda do Subotice za brzine do 160 kilometara na čas.

Studija će biti završena do kraja avgusta kada se očekuje i potpisivanje ugovora o izgradnji pruge.

Četvoročlana delegacija EIB - a, koju je u Beogradu predvodio šef odeljenja za Sloveniju, Hrvatsku i Zapadni Balkan Dominik Kurben, potvrdila je juče spremnost da kreditira te kapitalne investicione projekte u Srbiji.

Pored već odobrenih sredstava za obilaznicu oko Beograda, odnosno, za Batajnički čvor na putnom Koridoru 10, EIB će finansirati i deonice Prosek - Crvena Reka i Čiflik - Pirot na putu od Niša do Dimitrovgrada, navedeno je u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik