Finansijska pomoć za 26 opština

Bez autora
May 26 2010

Pokrajinska sekretarka za lokalnu samoupravu i međuopštisnku saradnju Jadranka Beljan Balaban je sa predstavnicima 26 opština potpisala ugovore o dodeli finansijske pomoći. Tim opštinama su odobrena sredstva na Konkursu za sufinansiranje projekata za unapređenje rada lokalne uprave u jedinicama lokalnih samouprava na teritoriji AP Vojvodine. Opštinama će po ovom Konkursu biti isplaćeno 40 miliona dinara. Opštine su pokazale visok stepen profesionalnosti, odgovornosti i zainteresovanosti za unapređivanje svog rada, odnosno unapređenja rada informacionih kapaciteta, veb portala, pružanja usluga građanima. Prošle godine finansirano je osnivanje 14 uslužnih centara u Vojvodini, a putem ovog konkursa još neke opštine će ove godine dobiti tu mogućnost. Takođe, neke opštine su iskazale potrebu za osnivanjem stručnih timova za razvoj i za implementaciju razvojnih strategija. Finansiranjem ovih projekata zaokružava se proces, kojim se izlazi u susret građanima i olakšava komunikacija između samih lokalnih samouprava i pokrajine.

Finansijska pomoć za 26 opštinaPokrajinska sekretarka za lokalnu samoupravu i međuopštisnku saradnju Jadranka Beljan Balaban je sa predstavnicima 26 opština potpisala ugovore o dodeli finansijske pomoći.

Tim opštinama su odobrena sredstva na Konkursu za sufinansiranje projekata za unapređenje rada lokalne uprave u jedinicama lokalnih samouprava na teritoriji AP Vojvodine. Opštinama će po ovom Konkursu biti isplaćeno 40 miliona dinara.

Opštine su pokazale visok stepen profesionalnosti, odgovornosti i zainteresovanosti za unapređivanje svog rada, odnosno unapređenja rada informacionih kapaciteta, veb portala, pružanja usluga građanima.

Prošle godine finansirano je osnivanje 14 uslužnih centara u Vojvodini, a putem ovog konkursa još neke opštine će ove godine dobiti tu mogućnost.

Takođe, neke opštine su iskazale potrebu za osnivanjem stručnih timova za razvoj i za implementaciju razvojnih strategija.

Finansiranjem ovih projekata zaokružava se proces, kojim se izlazi u susret građanima i olakšava komunikacija između samih lokalnih samouprava i pokrajine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik