Grad Beograd i “Putevi Srbije” zajednički realizuju projekte

Bez autora
Jun 17 2010

Gradonačelnik Dragan Đilas i direktor JP “Putevi Srbije” Zoran Drobnjak dogovorili su danas zajedničku realizaciju nekoliko važnih infrastrukturnih projekata u Beogradu. Grad Beograd i “Putevi Srbije” zajednički će raditi na sanaciji mosta “Gazela”, obnovi autoputa kroz Beograd, izgradnji petlje u Radničkoj, Sremčici i Surčinu, izgradnji trotoara i autobuskih niša na Zrenjaninskom i Smederevskom putu, kao i izgradnji pasarela na Ibarskoj magistrali. Prema današnjem saopštenju, petlja u Radničkoj će početi da se gradi krajem godine, nakon što ona na Carevoj ćupriji bude izgrađena. Očekuje se da će novi most na Adi Ciganliji i prilazi njemu biti gotovi do kraja 2011. godine, a petlja u Radničkoj do maja 2012. godine. Što se tiče rekonstrukcije mosta “Gazela”, očekivanje su da će taj posao biti urađen maksimalno ažurno i da će se raditi bez prekida. Radovi na mostu “Gazela” počeće 1. avgusta.

Grad Beograd i “Putevi Srbije” zajednički realizuju projekteGradonačelnik Dragan Đilas i direktor JP “Putevi Srbije” Zoran Drobnjak dogovorili su danas zajedničku realizaciju nekoliko važnih infrastrukturnih projekata u Beogradu.

Grad Beograd i “Putevi Srbije” zajednički će raditi na sanaciji mosta “Gazela”, obnovi autoputa kroz Beograd, izgradnji petlje u Radničkoj, Sremčici i Surčinu, izgradnji trotoara i autobuskih niša na Zrenjaninskom i Smederevskom putu, kao i izgradnji pasarela na Ibarskoj magistrali.

Prema današnjem saopštenju, petlja u Radničkoj će početi da se gradi krajem godine, nakon što ona na Carevoj ćupriji bude izgrađena. Očekuje se da će novi most na Adi Ciganliji i prilazi njemu biti gotovi do kraja 2011. godine, a petlja u Radničkoj do maja 2012. godine.

Što se tiče rekonstrukcije mosta “Gazela”, očekivanje su da će taj posao biti urađen maksimalno ažurno i da će se raditi bez prekida. Radovi na mostu “Gazela” počeće 1. avgusta.

Takođe, od izuzetne važnosti su i poslovi izgradnje trotoara, autobuskih stajališta i pasarela, jer oni povećavaju bezbenost svih učesnika u saobraćaju. Na Zrenjaniskom putu, od Pančevačkog mosta do naselja Mali Zbeg, biće izgrađeno 6,5 kilometara trotoara, dok će na Smederevskom putu potpuno biti rekonstruisano 43 autobuska stajališta.

Na Ibarskoj magistrali, u Stepojevcu i Vraniću biće izgrađene pasarele, kako bi pešaci bezbednije mogli da pređu preko ove frekventne saobraćajnice. Pasarela će biti podignuta i kod Ade Ciganlije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik