Henkel investira pola miliona evra

Bez autora
May 26 2010

Planirane investicije kompanije Henkel Merima u 2010. godini su oko 1,2 miliona evra. Uprkos krizi ta fabrika je povećala obim proizvodnje i produktivnost. Proizveli su 150.000 tona robe u oblasti deterdženata, kućne hemije i adheziva, što je u odnosu na 2002. godinu, kada je Merima privatizovana, gotovo četiri puta više. Povećanje produktivnosti plod je velikih investicija i Henkel je u Srbiji uložio više od 60 miliona evra u unapređenje proizvodnje. Tih 1,2 miliona evra će biti pametno invetirano. Ulagaće se u sisteme za otprašivanje i prikupljanje praškastih materija koje se ispuštaju tokom proizvodnje, u poboljšanje automatizacije proizvodnje, povećanje kapaciteta u proizvodnji tečnih deterdženata i širenje asortimana kućne hemije. U Henkel Merimi, u pogonima u Kruševcu i Indjiji, kao i u centrali u Beogradu ukupno je zaposleno 360 radnika čija su prosečna primanja 53.500 dinara uz mogućnost da kroz sistem nagradjivanja ostvare još jednu i po platu godišnje i kvartalne donacije u proizvodima fabrike.

Henkel investira 1,2 miliona evraPredsednik Upravnog odbora Henkel Merime Vojkan Marić rekao je da je uprkos krizi ta fabrika povećala obim proizvodnje i produktivnost.

"Proizveli smo 150.000 tona robe u oblasti deterdženata, kućne hemije i adheziva, što je u odnosu na 2002. godinu, kada je Merima privatizovana, gotovo četiri puta više", rekao je Marić.

Kako je rekao, povećanje produktivnosti plod je velikih investicija i Henkel je u Srbiji uložio više od 60 miliona evra u unapređenje proizvodnje. On je najavio i da će 1,2 miliona evra investicija koje su započete prethodne godine i koje se nastavljaju u 2011. biti pametno investirano.

"Ulagaće se u sisteme za otprašivanje i prikupljanje praškastih materija koje se ispuštaju tokom proizvodnje, u poboljšanje automatizacije proizvodnje, povećanje kapaciteta u proizvodnji tečnih deterdženata i širenje asortimana kućne hemije", izjavio je Marić.

U Henkel Merimi, u pogonima u Kruševcu i Indjiji, kao i u centrali u Beogradu ukupno je zaposleno 360 radnika čija su prosečna primanja 53.500 dinara uz mogućnost da kroz sistem nagradjivanja ostvare još jednu i po platu godišnje i kvartalne donacije u proizvodima fabrike.

Henkel sistem u svetu prisutan je u više od 125 zemalja na svim kontinentima, ostvaruje godišnji obrt od oko 13,5 milijardi evra, 1,35 milijardi profita i snabdeva tržište sa oko 481 milion potrošača.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik