Holcim uložio deset miliona evra u zaštitu životne sredine

Bez autora
Jun 07 2010

Kompanija "Holcim" saopštila je da uvođenjem najboljih dostupnih tehnika za proizvodnju cementa i racionalnom korišćenju prirodnih resursa doprinosi zaštiti životne sredine, a od dolaska na tržište Srbije 2002. godine uložila je više od deset miliona evra u ekološke projekte. Iako smo u 2009. godini, koju je obeležila svetska ekonomska kriza, ali i u ovoj, u kojoj se efekti krize i dalje osećaju, uveli strogu štednju i racionalizaciju u svim oblastima rada, dve oblasti su bile izuzete od ove mere - zaštita životne sredine i zaštita i bezbednost na radu - gde su troškovi i investicije čak povećane. Najveći deo ulaganja kompanije u zaštitu životne sredine u 2009. godini bio je usmeren na izvoz opasnog otpada, u koji je uloženo oko 300.000 evra, kao i u postrojenje za pripremu čvrstog neopasnog otpada za koje je izdvojeno oko milion evra. Dosadašnja ulaganja u zaštitu životne sredine odnose se i na uvođenje i održavanje sistema kvaliteta ISO 14001, sistema za otprašivanje i poboljšanje kvaliteta vazduha, sistema za kontinualno praćenje emisija u vazduh i informacionog sistema koji obrađuje ove podatke u skladu sa zakonom i internim standardima kompanije "Holcim".

Holcim uložio deset miliona evra u zaštitu životne sredineKompanija "Holcim" saopštila je da uvođenjem najboljih dostupnih tehnika za proizvodnju cementa i racionalnom korišćenju prirodnih resursa doprinosi zaštiti životne sredine, a od dolaska na tržište Srbije 2002. godine uložila je više od deset miliona evra u ekološke projekte.

- Iako smo u 2009. godini, koju je obeležila svetska ekonomska kriza, ali i u ovoj, u kojoj se efekti krize i dalje osećaju, uveli strogu štednju i racionalizaciju u svim oblastima rada, dve oblasti su bile izuzete od ove mere - zaštita životne sredine i zaštita i bezbednost na radu - gde su troškovi i investicije čak povećane - kazala je menadžerka zaštite životne sredine u "Holcimu" Jasminka Milošević.

Kako je istakla, najveći deo ulaganja kompanije u zaštitu životne sredine u 2009. godini bio je usmeren na izvoz opasnog otpada, u koji je uloženo oko 300.000 evra, kao i u postrojenje za pripremu čvrstog neopasnog otpada za koje je izdvojeno oko milion evra.

Dosadašnja ulaganja u zaštitu životne sredine odnose se i na uvođenje i održavanje sistema kvaliteta ISO 14001, sistema za otprašivanje i poboljšanje kvaliteta vazduha, sistema za kontinualno praćenje emisija u vazduh i informacionog sistema koji obrađuje ove podatke u skladu sa zakonom i internim standardima kompanije "Holcim".

Kompanija je deo sredstava usmerila i na zaštitu biološke raznovrsnosti, što u godini koju su Ujedinjenje Nacije proglasile međunarodnom godinom biodiverziteta predstavlja doprinos vredan pomena, navodi se u saopštenju "Holcima".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik