Katar i Slovenija osnivaju zajednički fond

Bez autora
Jul 21 2010

Slovenija i Katar potpisali su sedam sporazuma kojima će dodatno ojačati međusobne odnose. Države su u prisutnosti oba šefa, Danila Türka i katarskog emira Hamada bin Kalife al Tanija potpisale memorandum o suglasnosti za osnivanje zajedničkog ministarskog odbora između katarske i slovenske vlade te memorandum o suradnji na području turizma. Katar je spreman da ulaže u dugoročne i strateške investicije, a moguć je i zajednički nastup na europskim tržištima. Države već neko vrijeme razgovaraju i o osnivanju zajedničkog financijskog fonda koji bi ulagao u Sloveniju. Slovenija bi u njega uložila investicije Kapitalske družbe (KD), a Katarci bi dali gotovinu.

Katar i Slovenija osnivaju zajednički fondSlovenija i Katar potpisali su sedam sporazuma kojima će dodatno ojačati međusobne odnose, koje je slovenski predsjednik Danilo Türk opisao kao vrlo intenzivne i obećavajuće.

Države su u prisutnosti oba šefa, Türka i katarskog emira Hamada bin Kalife al Tanija potpisale memorandum o suglasnosti za osnivanje zajedničkog ministarskog odbora između katarske i slovenske vlade te memorandum o suradnji na području turizma.

Katarski je emir istaknuo kako su spremni ulagati u dugoročne i strateške investicije, a spomenuo je i mogućnost zajedničkog nastupa na europskim tržištima. Države već neko vrijeme razgovaraju i o osnivanju zajedničkog financijskog fonda koji bi ulagao u Sloveniju. Slovenija bi u njega uložila investicije Kapitalske družbe (KD), a Katarci bi dali gotovinu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik