Kosovo potpisalo ugovor o autoputu vrednom 700 miliona evra

Bez autora
Apr 12 2010

Vlada Kosova potpisala je danas ugovor o izgradnji autoputa Vrbnica-Merdare vredan oko 700 miliona evra. Autoput u dužini oko 180 kilometara gradiće američko-turski konzorcijum Behtel-Enka i povezivaće administrativnu granicu sa Srbijom ( Merdare) i granicu Kosova prema Albaniji. U ime kosovske strane sporazum je potpisao ministar transporta i telekomunikacija Fatmir Ljimaj. Potpisivanju ugovora prisustvovali su predsednik Vlade Kosova Hašim Tači i ambasadori SAD, Velike Britanije i Turske. Taj projekat je istorijski za Kosovo i ispunjenje sna mnogih Kosovara.

Kosovo potpisalo ugovor o autoputu vrednom 700 miliona evraVlada Kosova potpisala je danas ugovor o izgradnji autoputa Vrbnica-Merdare vredan oko 700 miliona evra. Autoput u dužini oko 180 kilometara gradiće američko-turski konzorcijum Behtel-Enka i povezivaće administrativnu granicu sa Srbijom ( Merdare) i granicu Kosova prema Albaniji.

U ime kosovske strane sporazum je potpisao ministar transporta i telekomunikacija Fatmir Ljimaj. Potpisivanju ugovora prisustvovali su predsednik Vlade Kosova Hašim Tači i ambasadori SAD, Velike Britanije i Turske. Tači je, nakon potpisivanja ugovora, rekao da je taj projekat istorijski za Kosovo i ispunjenje sna mnogih Kosovara.

- Ovo je istorijski trenutak za našu državu. Ostvaruje se san građana Kosova. To je najveći projekat u dosadašnjoj istoriji naše zemlje. Taj projekat pomaže građanima zemlje da se slobodno kreću i snažno integriše Kosovo sa državama u regionu - rekao je Tači.

Potpisivanje ugovora je pozdravio i ambasador SAD na Kosovu Kristofer Del koji je ocenio da je reč o istorijskom projektu značajnom za razvoj Kosova.

- Mislim da je takođe značajan kao simbol rasta, jačanja i povećanja kapaciteta nezavisne države Kosovo - rekao je Del.

Tači je dodao da će sredstva za izgradnju autoputa biti obezbeđena iz budžeta Kosova, tekućih privatizacija i, ako bude potrebno, uzimanjem "mekih" kredita od međunarodnih finansijskih institucija čiji je Kosovo član.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik