Modernizacija železničkog saobraćaja i infrastrukture u Nišu

Bez autora
Jul 18 2010

Protokol o saradnji radi unapređenja zajedničkih aktivnosti na razvoju i modernizaciji železničkog saobraćaja i infrastrukture u Nišu u petak su potpisali generalni direktor “Železnica Srbije” Milovan Marković i gradonačelnik Niša Miloš Simonović. Zajednički prioriteti razvoja u narednom periodu biće stvaranje uslova za nesmetan razvoj gradske i železničke infrastrukture, za početak modernizacije i elektrifikacije pruge Niš–Dimitrovgrad, izgradnju koloseka i ostalih kapaciteta nove železničke stanice Niš teretna sa robnim terminalom za sve tehnologije kombinovanog transporta. Takođe, planirano je da se rekonstruiše pruga Crveni Krst – Niš ranžirna i da se radi na daljem razvoju Aerodroma NIš. Modernizacija pruge Niš–Dimitrovgrad, koja je sastavni deo međunarodnog železničkog Koridora 10 jeste prioritetan zadatak izgradnje niškog železničkog čvora. U njegovu realizaciju, osim Železnice, uključena je i Vlada Republike Srbije, koja je to potvrdila nedavnim usvajanjem Master plana, po kome će se u narednih sedamnaest godina u modernizaciju železnice investirati 7 milijardi i 440 miliona evra.

Modernizacija železničkog saobraćaja i infrastrukture u NišuProtokol o saradnji radi unapređenja zajedničkih aktivnosti na razvoju i modernizaciji železničkog saobraćaja i infrastrukture u Nišu u petak su potpisali generalni direktor “Železnica Srbije” Milovan Marković i gradonačelnik Niša Miloš Simonović.

Zajednički prioriteti razvoja u narednom periodu biće stvaranje uslova za nesmetan razvoj gradske i železničke infrastrukture, za početak modernizacije i elektrifikacije pruge Niš–Dimitrovgrad, izgradnju koloseka i ostalih kapaciteta nove železničke stanice Niš teretna sa robnim terminalom za sve tehnologije kombinovanog transporta. Takođe, planirano je da se rekonstruiše pruga Crveni Krst – Niš ranžirna i da se radi na daljem razvoju Aerodroma NIš.

Modernizacija pruge Niš–Dimitrovgrad, koja je sastavni deo međunarodnog železničkog Koridora 10 jeste prioritetan zadatak izgradnje niškog železničkog čvora. U njegovu realizaciju, osim Železnice, uključena je i Vlada Republike Srbije, koja je to potvrdila nedavnim usvajanjem Master plana, po kome će se u narednih sedamnaest godina u modernizaciju železnice investirati 7 milijardi i 440 miliona evra. U modernizaciju ove pruge međunarodnog Koridora 10 Češka eksportna banka investiraće 120 miliona evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik