Najveća japanska donacija

Bez autora
May 13 2010

Ministar inostranih poslova Milan Roćen i ambasador Japana Tošio Cunozaki potpisali su danas ugovor o donaciji Vlade Japana za projekat hitne sanacije vodosnabdijevanja grada Podgorice. Iznos ove donacije je, kako je saopšteno, 4,4 miliona eura, što je ujedno najveća japanska donacija Crnoj Gori. Cilj ovog projekta je zamjena četiri vodene pumpe na pumpnoj stanici ''Mareza'', kako bi se poboljšalo snabdijevanje vodom. Pored toga, ovaj projekat će unaprijediti postojeće vodovodne kapacitete, kroz uvođenje sistema kontrole za vodosnabdijevanje. Ovo je važan projekat za sve građane Podgorice, i dosadašnja japanska pomoć Crnoj Gori od oko 15 miliona eura predstavlja značajan doprinos unaprjeđenju društvenog standarda i ravnomjernijem regionalnom razvoju Crne Gore u oblasti infrastrukture, zdravstva, kulture, i obrazovanja.

Najveća japanska donacijaMinistar inostranih poslova Milan Roćen i ambasador Japana Tošio Cunozaki potpisali su danas ugovor o donaciji Vlade Japana za projekat hitne sanacije vodosnabdijevanja grada Podgorice.

Iznos ove donacije je, kako je saopšteno, 4,4 miliona eura, što je ujedno najveća japanska donacija Crnoj Gori.

Cilj ovog projekta je zamjena četiri vodene pumpe na pumpnoj stanici ''Mareza'', kako bi se poboljšalo snabdijevanje vodom.

Pored toga, ovaj projekat će unaprijediti postojeće vodovodne kapacitete, kroz uvođenje sistema kontrole za vodosnabdijevanje.

Uz zahvalnost Vladi Japana, Roćen je istakao da je ovo važan projekat za sve građane Podgorice, i dodao da dosadašnja japanska pomoć Crnoj Gori od oko 15 miliona eura predstavlja značajan doprinos unaprjeđenju društvenog standarda i ravnomjernijem regionalnom razvoju Crne Gore u oblasti infrastrukture, zdravstva, kulture, i obrazovanja.

Cunozaki je ocijenio da su bilateralni odnosi u usponu, da postoji odlična saradnja na multilateralnom planu i da je, u pravcu daljeg unaprjeđenja veza između dvije prijateljske zemlje, potrebno intenzivirati političke kontakte na svim nivoima, što će doprinijeti jačanju ekonomske i ukupne saradnje, i većem prisustvu japanskih investitora i turista u Crnoj Gori.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik