Novi most kod Sremske Rače - završetak za 15 dana

Izgradnja novog mosta preko Save kod Sremske Rače biće završena u narednih 15 dana, a objekat će biti otvoren za saobraćaj do kraja meseca. Na mostu, koji je na samom graničnom prelazu Srbije i Republike Srpske, ostalo je još da se završi prilazni deo i da se uradi asfalt. Ostalo je da se na samom mostu uradi izolacija, dva sloja asfalta, da se postave elastična ograda i rasveta, što će biti gotovo za petnaestak dana, a do kraja meseca može da se pusti u funkciju. Most je dugačak oko 400 metara i vrednost investicije je oko 13 miliona evra. Investitori radova na izgradnji mosta su "Putevi Srbije", Fond za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i Ministarstvo za saobraćaj i veze Republike Srpske. Izvođač radova u Srbiji je preduzeće "Inter-kop", a u Republici Srpskoj "Bijeljina put". Srbija je obezbedila veći deo sredstava, dok je Republika Srpska finansirala izgradnju pristupnih puteva u vrednosti od oko milion evra.

Novi most kod Sremske Rače - završetak za 15 danaIzgradnja novog mosta preko Save kod Sremske Rače biće završena u narednih 15 dana, a objekat će biti otvoren za saobraćaj do kraja meseca, najavili su danas generalni direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak i ministar za saobraćaj i veze Republike Srpske Nedeljko Čubrilović prilikom obilaska radova.

Drobnjak je rekao Tanjugu da je na mostu, koji je na samom graničnom prelazu Srbije i Republike Srpske, ostalo još da se završi prilazni deo i da se uradi asfalt.

"Ostalo je da se na samom mostu uradi izolacija, dva sloja asfalta, da se postave elastična ograda i rasveta, što će biti gotovo za petnaestak dana, a do kraja meseca može da se pusti u funkciju", naveo je on.

Most je, prema njegovim rečima, dugačak oko 400 metara i vrednost investicije je oko 13 miliona evra.

Investitori radova na izgradnji mosta su "Putevi Srbije", Fond za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i Ministarstvo za saobraćaj i veze Republike Srpske.

Drobnjak je dodao da je izvođač radova u Srbiji preduzeće "Inter-kop", a u Republici Srpskoj "Bijeljina put".

Čubrilović je kazao Tanjugu da je Srbija obezbedila veći deo sredstava, dok je Republika Srpska finansirala izgradnju pristupnih puteva u vrednosti od oko milion evra.

"Izgradnjom ovog mosta i jedna i druga strana, posebno u pograničnom delu, rešavaju mnoge probleme. Bez obzira na to što su radovi trajali nešto duže od planiranih, mislim da će po njihovom završetku ipak svi biti zadovoljni", kazao je Čubrilović.

On je dodao da je reč "impozantnom objektu", koji je izgrađen pored postojećeg železničkog mosta.

Novi most, koji će biti dugačak 400 metara i širok 10 metara, imaće dve saobraćajne trake od po 3,3 metra i pešačku stazu širine 1,5 metara i stazu za bicikliste.

Pristupna saobraćajnica biće duga oko 800 metara i uklopiće se u magistralni put M-18 Bijeljina - Sremska Mitrovica.

Starim drumsko-železničkim mostom iz 1918. na Savi kod Sremske Rače, na prelazu između Srbije i Republike Srpske, dnevno "protutnji" oko 10.000 vozila.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik