Obnova gruške luke

Bez autora
Jul 29 2010

Kreditom Europske banke za obnovu i razvitak od 8 milijuna eura, za koji je jamstvo dala Vlada, obnovit će se još 200 metara operativne obale u dubrovačkoj luci Gruž. Ugovore o kreditu i jamstvu potpisao je u Dubrovniku ministar financija Ivan Šuker s predstavnicima Banke i Lučke uprave. Ovim ulaganjem povećat će se kapacitet obale te stvoriti uvjeti za gradnju dodatnih komercijalnih sadržaja. Na jesen s EBRD-om će biti potpisan još jedan ugovor, vrijedan 60 milijuna eura, za povezivanje Luke Ploče s koridorom 5C. To je završetak praktički ove autoceste prema Pločama i nastavak koridora 5c u onom slavonskom dijelu. Dakle jug i sjever će se graditi, to je kompletno oživljavanje koridora 5C što se tiče hrvatske strane. Mi ćemo sad na ovoj poziciji gdje bi autocesta trebala prijeći na bosansku stranu graditi novi carinski prijelaz.

Obnova gruške lukeKreditom Europske banke za obnovu i razvitak od 8 milijuna eura, za koji je jamstvo dala Vlada, obnovit će se još 200 metara operativne obale u dubrovačkoj luci Gruž.

Ugovore o kreditu i jamstvu potpisao je u Dubrovniku ministar financija Ivan Šuker s predstavnicima Banke i Lučke uprave. Ovim ulaganjem povećat će se kapacitet obale te stvoriti uvjeti za gradnju dodatnih komercijalnih sadržaja.

Ministar Šuker najavio je da će na jesen s EBRD-om biti potpisan još jedan ugovor, vrijedan 60 milijuna eura, za povezivanje Luke Ploče s koridorom 5C. To je završetak praktički ove autoceste prema Pločama i nastavak koridora 5c u onom slavonskom dijelu. Dakle jug i sjever će se graditi, to je kompletno oživljavanje koridora 5C što se tiče hrvatske strane. Mi ćemo sad na ovoj poziciji gdje bi autocesta trebala prijeći na bosansku stranu graditi novi carinski prijelaz, izjavio je Šuker.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik