Obnova puta Novi Pazar – Sjenica - Aljinovići

Bez autora
Jun 30 2010

Potpuna obnova puta Novi Pazar - Sjenica - Aljinovići biti završena za 18 meseci. Taj putni pravac jedan je od najdužih i najvažnijih puteva u Sandžaku, jer povezuje deo naše zemlje sa Bosnom i Hercegovinom i Crnom Gorom, a vodi i prema mestima u centralnoj Srbiji. Cilj je da se i taj deo Srbije intenzivnije razvija, zbog čega je detaljno razmatrano kako će se obaviti rekonstrukcija tog putnog pravca.U ovom trenutku postoje dve vrste aktivnosti. Prva se odnosi na rehabilitaciju postojećeg puta, uključujući njegovo širenje, ispravljanje krivina i stvaranje uslova za povećanje brzine i bezbednosti vozila. Drugi su poslovi vezani za deonicu na putnom pravcu od mesta Bele Vode do Duge Poljane gde će biti izgrađeno 15 kilometara novog puta.

Obnova puta Novi Pazar – Sjenica - AljinovićiPotpuna obnova puta Novi Pazar - Sjenica - Aljinovići biti završena za 18 meseci.

Taj putni pravac jedan je od najdužih i najvažnijih puteva u Sandžaku, jer povezuje deo naše zemlje sa Bosnom i Hercegovinom i Crnom Gorom, a vodi i prema mestima u centralnoj Srbiji.

Cilj je da se i taj deo Srbije intenzivnije razvija, zbog čega je detaljno razmatrano kako će se obaviti rekonstrukcija tog putnog pravca.

U ovom trenutku postoje dve vrste aktivnosti. Prva se odnosi na rehabilitaciju postojećeg puta, uključujući njegovo širenje, ispravljanje krivina i stvaranje uslova za povećanje brzine i bezbednosti vozila. Drugi su poslovi vezani za deonicu na putnom pravcu od mesta Bele Vode do Duge Poljane gde će biti izgrađeno 15 kilometara novog puta.

Obnova puta Novi Pazar – Sjenica - Aljinovići biće finansirana sredstvima turske Eksim banke, a radovi na obilaznici oko Novog Pazara finansiraće se sredstvima iz programa NIP-a “Gradimo zajedno”.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik