Od Sozine 36 miliona

Bez autora
Jul 12 2010

Novac uložen u gradnju tunela Sozina, odnosno 75 miliona eura, mogao bi biti vraćen za pet godina. Monteput je, za pet godina od otvaranja Sozine, naplatom prolaska kroz tunel, ostvario prihod od 36 miliona eura. Iz kompanije su naveli da je godišnji profit oko 40 odsto ukupnog prihoda. Profit se raspoređuje odlukama Vlade. Tunel Sozina otvoren je 13. jula 2005. godine, a ukupna vrijednost investicije je 75 miliona eura, od čega je dvije trećine uložila Vlada, a ostatak je obezbijeđen od kredita Evropske investicione banke (EIB). Da nije bilo krize, stopa otplaćivanja kredita bila bi veća nego što je sada. Do sada je otplaćena polovina kredita. Vlada se 2004. godine, kako bi završila tunel, zadužila za 24 miliona, prenosi Mina business. Nakon pet godina možemo biti zadovoljni time što smo uradili. Sve linije funkcionišu odlično, stanje opreme je besprekorno. Kroz tunel prosječno prođe oko šest hiljada vozila, a dnevni prihod je oko 20 hiljada eura. Tunel Sozina je projekat koji sam sebe finansira.

Od Sozine 36 milionaNovac uložen u gradnju tunela Sozina, odnosno 75 miliona eura, mogao bi biti vraćen za pet godina.

Monteput je, za pet godina od otvaranja Sozine, naplatom prolaska kroz tunel, ostvario prihod od 36 miliona eura. Iz kompanije su naveli da je godišnji profit oko 40 odsto ukupnog prihoda.

Profit se, kako su kazali, raspoređuje odlukama Vlade.

Tunel Sozina otvoren je 13. jula 2005. godine, a ukupna vrijednost investicije je 75 miliona eura, od čega je dvije trećine uložila Vlada, a ostatak je obezbijeđen od kredita Evropske investicione banke (EIB).

Predsjednik Borda direktora Monteputa, Ratko Ivanović, kazao je da nije bilo krize, stopa otplaćivanja kredita bila bi veća nego što je sada.

Prema podacima Monteputa, do sada je otplaćena polovina kredita. Vlada se 2004. godine, kako bi završila tunel, zadužila za 24 miliona, prenosi Mina business.

»Nakon pet godina možemo biti zadovoljni time što smo uradili. Sve linije funkcionišu odlično, stanje opreme je besprekorno«, tvrdi Ivanović.

Kroz tunel prosječno prođe oko šest hiljada vozila, a dnevni prihod je oko 20 hiljada eura.

»Tunel Sozina je projekat koji sam sebe finansira«, dodali su iz Monteputa.

Ivanović je podsjetio da je tunel, dug oko 4,2 kilometra, izgrađen u skladu sa najstrožim evropskim standardima u toj oblasti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik