Papirologija koči projekat rečnog taxija

Bez autora
Jul 21 2010

Promotivne vožnje rečnog "Žutog taxija" ukazale su da ima interesovanja za ovakav vid usluge. Ipak, dok na Gazeli traju obimni radovi papirologija se isprečila pred "flotom” od petnaestak žutih čamaca. U "Žutom taxiju” kažu da je interesovanje građana bilo sasvim obećavajuće kada su u maju organizovali promotivne vožnje, ali da sada sve zavisi od gradskih vlasti, koje bi trebalo da "poguraju” ovaj projekat.Nabavili su od jedne domaće firme atestirane čamce sa šest mesta, ali čekaće na dozvole i da komunalci posle povlačenja Dunava i Save srede deo priobalja na kome su uredili petnaest stajališta za žute taksi čamce. Od tog trenutka, dovoljna su nam tri-četiri dana da počnemo s radom.

Papirologija koči projekat rečnog taxijaPromotivne vožnje rečnog "Žutog taxija" ukazale su da ima interesovanja za ovakav vid usluge. Ipak, dok na Gazeli traju obimni radovi papirologija se isprečila pred "flotom” od petnaestak žutih čamaca.

U "Žutom taxiju” kažu da je interesovanje građana bilo sasvim obećavajuće  kada su u maju organizovali promotivne vožnje (po ceni od 100 dinara) ali da sada sve zavisi od gradskih vlasti, koje bi trebalo da "poguraju” ovaj projekat.

"Nabavili smo od jedne domaće firme atestirane čamce sa šest mesta, ali čekamo na dozvole i da komunalci posle povlačenja Dunava i Save srede deo priobalja na kome smo uredili petnaest stajališta za žute taksi čamce. Od tog trenutka, dovoljna su nam tri-četiri dana da počnemo s radom", kažu u Udruženju.

"Kada smo o svemu ovome načelno razgovarali sa ljudima u gradskoj upravi, imali smo nepodeljenu podršku, ali sada je sve odjednom stalo, preusmeravaju nas na republičke instance, u čijoj nadležnosti su reke. A da radimo bez dozvole, naravno da ne smemo", naglasio je Vlada Ivetić, šef dispečerskog centra "Žutog taxija”.

Da li će žuti rečni taksi krstariti Dunavom i Savom i da li grad razmišlja o reaktiviranju takozvanog metroa na vodi, odnosno brodića koji je pretprošlog leta prevozio putnike u trouglu Brankov most – Blok 70 – Ada Ciganlija, ostaje pitanje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik