Počela izgradnja deonice Lajkovac - Ub na Koridoru 11

Bez autora
Jul 29 2010

Ministar za infrastrukturu u Vladi Republike Srbije Milutin Mrkonjić danas je svečano označio početak radova na delu Koridora 11 od Lajkovca do Uba, u dužini od 12,5 kilometara. Otvaranjem radova na toj deonici počelo je ostvarivanje cilja da se Srbija i Crna Gora povežu savremenim autoputem. Naredne četiri godine planirano je da se završi autoput od Beograda do Čačka, koji je deo magistrale ka južnom Jadranu, a nakon toga je, u sledeće četiri godine, u planu završetak deonice do Bara, odnosno do Boljara sa srpske strane jer je Crna Gora već počela da gradi deonicu te saobraćajnice. Vlada je pored Koridora 10 u prioritete uvrstila i autoput ka južnom Jadranu, odnosno Koridor 11, koji će imati regionalni značaj. Kada ova saobraćajnica bude završena, povezivaće Srbiju sa okolnim zemljama, i to sa četiri članice Evropske unije i sa pet država koje to još nisu. Do kraja godine treba da započnu radovi na još dve deonice na Koridoru 11, od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga...

Počela izgradnja deonice Lajkovac - Ub na Koridoru 11Ministar za infrastrukturu u Vladi Republike Srbije Milutin Mrkonjić danas je svečano označio početak radova na delu Koridora 11 od Lajkovca do Uba, u dužini od 12,5 kilometara.

Otvaranjem radova na toj deonici počelo je ostvarivanje cilja da se Srbija i Crna Gora povežu savremenim autoputem.

Naredne četiri godine planirano je da se završi autoput od Beograda do Čačka, koji je deo magistrale ka južnom Jadranu, a nakon toga je, u sledeće četiri godine, u planu završetak deonice do Bara, odnosno do Boljara sa srpske strane jer je Crna Gora već počela da gradi deonicu te saobraćajnice.

Vlada je pored Koridora 10 u prioritete uvrstila i autoput ka južnom Jadranu, odnosno Koridor 11, koji će imati regionalni značaj. Kada ova saobraćajnica bude završena, povezivaće Srbiju sa okolnim zemljama, i to sa četiri članice Evropske unije i sa pet država koje to još nisu.

Do kraja godine treba da započnu radovi na još dve deonice na Koridoru 11, od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga. Izgradnja ovih deonica biće finansirana iz budžeta Srbije, ili inostranim kreditima, a postoji i mogućnost da se finansiranje poveri izvođačima radova iz inostranstva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik