Počela izgradnja severne obilaznice oko Leskovca

Bez autora
Aug 04 2010

Danas je državni sekretar Milan Đokić zvanično otvorio radove na izgradnji severne obilaznice oko Leskovca. Tom prilikom istaknuto je da će investicijom, čija vrednost iznosi približno 190 miliona dinara, biti uspostavljena bolja veza između istočnog i zapadnog dela grada i okruga, kao i da će se povećati opšta bezbednost u saobraćaju, smanjiti nivo zagađenja bukom i emisija štetnih gasova. Cilj resornog ministarstva je da se ulaganjem u infrastrukturu omogući da gradovi Srbije postanu pokretači razvoja čitavih regiona. Projekat, koji se realizuje u okviru zajedničkog programa NIP-a i Evropske investicione banke (EIB) "Gradimo zajedno", podrazumeva dogradnju nadvožnjaka preko železničke pruge, dužine 58 metara, kao i izgradnju saobraćajnice u produžetku Bulevara Nikole Pašića u dužini od 775 metara.

Počela izgradnja severne obilaznice oko LeskovcaDanas je državni sekretar Milan Đokić zvanično otvorio radove na izgradnji severne obilaznice oko Leskovca, saopštilo je Ministarstvo za Nacionalni investicioni plan (NIP) Vlade Republike Srbije.

Đokić je tom prilikom istakao da će investicijom, čija vrednost iznosi približno 190 miliona dinara, biti uspostavljena bolja veza između istočnog i zapadnog dela grada i okruga, kao i da će se povećati opšta bezbednost u saobraćaju, smanjiti nivo zagađenja bukom i emisija štetnih gasova.

Cilj resornog ministarstva je da se ulaganjem u infrastrukturu omogući da gradovi Srbije postanu pokretači razvoja čitavih regiona.

Projekat, koji se realizuje u okviru zajedničkog programa NIP-a i Evropske investicione banke (EIB) "Gradimo zajedno", podrazumeva dogradnju nadvožnjaka preko železničke pruge, dužine 58 metara, kao i izgradnju saobraćajnice u produžetku Bulevara Nikole Pašića u dužini od 775 metara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik