Potpisan Dopunski sporazum između Vlade AP Vojvodine i NIS-a

Bez autora
Jun 07 2010

Predsednik Vlade AP Vojvodine dr Bojan Pajtić i direktor Naftne industrije Srbije a.d. Kiril Kravčenko danas su potpisali Dopunski sporazum o saradnji Vlade Vojvodine i NIS-a. Saradnja NIS-a i Vlade Vojvodine započeta je prošle godine, kada je potpisan Sporazum o socijalno-ekonomskoj saradnji, a nakon toga ovaj Sporazum potpisan je i sa pojedinim opštinama u kojima NIS posluje. Ovom saradnjom obuhvaćeni su svi segmenti iz oblasti ekonomskog, kulturnog i socijalnog razvoja. Ove godine za razvoj sedam vojvođanskih opština NIS je izdvojio ukupno 103,20 miliona dinara. Ova kompanija je do sada podržala brojne projekte vezane za zdravstvo, obrazovanje, nauku i razvoj uopšte, pa je tako učestvovala i u izgradnji dečijih igrališta, škola, obdaništa, podržala je manifestacije kao što su “EXIT”, “Sterijino pozorje”, kao i brojne druge značajne kulturne manifestacije. NIS je kompanija koja i pored ulaganja u svoj razvoj i prosperitet ulaže i u vojvođanske opštine. Nakon potpisivanja Dopunskog sporazuma sa predsednikom vojvođanske Vlade, direktor Kravčenko potpisao je i Sporazume sa predsednicima sedam gradova, među kojima su: Novi Sad, Pančevo, Zrenjanin, Kikinda, Kanjiža, Novi Bečej i Srbobran...

Potpisan Dopunski sporazum između Vlade AP Vojvodine i NIS-aPredsednik Vlade AP Vojvodine dr Bojan Pajtić i direktor Naftne industrije Srbije a.d. Kiril Kravčenko danas su potpisali Dopunski sporazum o saradnji Vlade Vojvodine i NIS-a.

Saradnja NIS-a i Vlade Vojvodine započeta je prošle godine, kada je  potpisan Sporazum o socijalno-ekonomskoj saradnji, a nakon toga ovaj Sporazum potpisan je i sa pojedinim opštinama u kojima NIS posluje. Ovom saradnjom obuhvaćeni su svi segmenti iz oblasti ekonomskog, kulturnog i socijalnog razvoja.

Ove godine za razvoj sedam vojvođanskih opština NIS je izdvojio ukupno 103,20 miliona dinara.

Ova kompanija je do sada podržala brojne projekte vezane za zdravstvo, obrazovanje, nauku i razvoj uopšte, pa je tako učestvovala i u izgradnji dečijih igrališta, škola, obdaništa, podržala je manifestacije kao što su “EXIT”, “Sterijino pozorje”, kao i brojne druge značajne kulturne manifestacije. NIS je kompanija koja i pored ulaganja u svoj razvoj i prosperitet ulaže i u vojvođanske opštine.

Nakon potpisivanja Dopunskog sporazuma sa predsednikom vojvođanske Vlade, direktor Kravčenko potpisao je i Sporazume sa predsednicima sedam gradova, među kojima su: Novi Sad, Pančevo, Zrenjanin, Kikinda, Kanjiža, Novi Bečej i Srbobran.

U Pančevu podrška je data izgradnji Sigurne kuće, ekološko-obrazovnom projektu “Petnica”, rekonstrukciji železničkog parka, džez festivalu i Bijenalima umetnosti.

U Novom Sadu podrška je data za manifestaciju “EXIT”, rekonstrukciju i izgradnju dečijih igrališta PU “Radosno detinjstvo”, Vaterpolo klub Vojvodina i Odbojkaški klub NIS Vojvodina.

U Kikindi će se podržati Društvo invalida za dečiju i cerebralnu paralizu-izrada prilaznih rampi, OSI-udruženje osoba sa invaliditetom, memorijal Miroslav Antić , uređenje parka hrama Kozme i Damjana i manifestaciju “Mamut fest”.

U Zrenjaninu sredstva su izdvojena za Sigurnu kuću, za stipendiranje mladih talenata, za dnevni centar Alternativa, i za pomoć socijalno-ugroženim porodicama, kao i za sprotske klubove.

U Novom Bečeju biće podržana manifestacija “Velikogospojinski dani”, za rekosntrukciju pravoslavne crkve i za Košarkaški klub Jedinstvo.

Kanjiža će pomoć usmeriti za konferenciju i sajam poljoprivrednika, izgradnju dečijeg igrališta, adaptaciju zgrade Crvenog krsta i manifestaciju Berbanski dani Horgoša.

Opština Srbobran sredstva će usmeriti za izgradnju Doma kulture. 

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik