Remonta šinskih vozila za potrebe “Železnica Srbije”

Bez autora
Jul 12 2010

Generalni direktor “Železnica Srbije” Milovan Marković, sa saradnicima, posetiće u utorak, 13. jula, fabriku "Bratstvo" u Subotici i tom prilikom će biti dogovorena dalja saradnja i aktivnosti u realizaciji programa Vlade Srbije za oživljavanje proizvodnje i remonta šinskih vozila za potrebe “Železnica Srbije”. Prema saopštenju, Vlada Republike Srbije u 2010. godini izdvojila je 2,1 milijardu dinara za program oživljavanja domaće vagonogradnje, proizvodnje i remonta šinskih vozila za potrebe srpskih železnica. Subotičko “Bratstvo” remontovaće ukupno 145 teretnih vagona, a vrednost posla je 116 miliona dinara. Do sada je subotička fabrika završila remont 73 teretna vagona, ukupne vrednosti nešto više od 56 miliona dinara. “Železnice Srbije” u 2010. godini potpisale su ugovore sa svih osam domaćih remontnih preduzeća. Tokom 2010. godine biće ukupno remontovano 70 putničkih i 765 teretnih vagona, 14 lokomotiva i dva elektromotorna voza, modernizovano deset putničkih ZET 1 kola i nabavljeno 50 novih teretnih vagona.

Remonta šinskih vozila za potrebe “Železnica Srbije”Generalni direktor “Železnica Srbije” Milovan Marković, sa saradnicima, posetiće u utorak, 13. jula, fabriku "Bratstvo" u Subotici i tom prilikom će biti dogovorena dalja saradnja i aktivnosti u realizaciji programa Vlade Srbije za oživljavanje proizvodnje i remonta šinskih vozila za potrebe “Železnica Srbije”.

Prema saopštenju, Vlada Republike Srbije u 2010. godini izdvojila je 2,1 milijardu dinara za program oživljavanja domaće vagonogradnje, proizvodnje i remonta šinskih vozila za potrebe srpskih železnica. Subotičko “Bratstvo” remontovaće ukupno 145 teretnih vagona, a vrednost posla je 116 miliona dinara. Do sada je subotička fabrika završila remont 73 teretna vagona, ukupne vrednosti nešto više od 56 miliona dinara.

“Železnice Srbije” u 2010. godini potpisale su ugovore sa svih osam domaćih remontnih preduzeća. Tokom 2010. godine biće ukupno remontovano 70 putničkih i 765 teretnih vagona, 14 lokomotiva i dva elektromotorna voza, modernizovano deset putničkih ZET 1 kola i nabavljeno 50 novih teretnih vagona.

Takođe, u 2009. godini Vlada Srbije je za remont putničkih i teretnih vagona je izdvojila 2,1 milijardi dinara. To je omogućilo da se završi remont 71 putničkog i 501 teretnog vagona. Prošle godine subotičko “Bratstvo” je remontovalo ukupno 123 teretna vagona, a vrednost posla bila je takođe oko 116 miliona dinara.

Na sastanku će biti reči i o budućoj saradnji i poslovima, s obzirom da je subotičko “Bratstvo” osposobljeno za remont svih serija teretnih kola kojima raspolažu srpske železnice, kao i za rekonstrukciju jednog tipa vagona u drugi, u skladu sa zahtevima i potrebama “Železnica Srbije”.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik