Sutra u sjedištu Vlade FBiH potpisivanje ugovora o izgradnji autoceste na trasi koridora 5c

Bez autora
Apr 26 2010

Premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović i federalni ministar prometa i komunikacija Nail Šećkanović prisustvovat će sutra u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu potpisivanju ugovora o izgradnji autoceste na trasi Koridora 5c, dionica Kakanj - Drivuša, poddionica Kakanj - Bilješevo. Ukupna vrijednost ovog ugovora je 43.203.348,72 eura, a rok za izvođenje radova je 18 mjeseci. Istovremeno će biti potpisan i ugovor o nadzoru nad izgradnjom autoceste na trasi Koridora 5c, dionica Kakanj - Drivuša, poddionica Kakanj - Bilješevo.

Sutra u sjedištu Vlade FBiH potpisivanje ugovora o izgradnji autoceste na trasi koridora 5cPremijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović i federalni ministar prometa i komunikacija Nail Šećkanović prisustvovat će sutra u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu potpisivanju ugovora o izgradnji autoceste na trasi Koridora 5c, dionica Kakanj - Drivuša, poddionica Kakanj - Bilješevo, najavljeno je danas iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Ugovor će potpisati, u ime Vlade FBiH, direktor Federalne direkcije za izgradnju, upravljanje i održavanje autocesta Eldar Trhulj, a u ime izvođača radova JOINT VENTURE (Viadukt d.d. Zagreb i Hering d.o.o. Široki Brijeg) predsjednik Uprave Viadukta d.d. Zagreb Joško Mikulić.

Ukupna vrijednost ovog ugovora je 43.203.348,72 eura, a rok za izvođenje radova je 18 mjeseci.

Istovremeno će biti potpisan i ugovor o nadzoru nad izgradnjom autoceste na trasi Koridora 5c, dionica Kakanj - Drivuša, poddionica Kakanj - Bilješevo.

Ugovor će uime Vlade FBiH potpisati direktor Federalne direkcije za izgradnju, upravljanje i održavanje autocesta Eldar Trhulj, a uime izvođača radova Inocsa Ingenieria s.l. Madrid direktor Podružnog ureda Hector Martinez Martin.

Ukupna vrijednost ovog ugovora je 1.322.882,73 eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik