Sutra ugovor o izgradnji severnog kraka Koridora 10

Bez autora
Apr 26 2010

Ministarstvo za infrastrukturu Srbije i konzorcijum srpskih preduzeća potpisaće sutra ugovor o izgradniji 110 kilometara leve trake autoputa na severnom kraku Koridora 10 kroz Srbiju. Potpisivanje ugovora sa konzorcijumom u kojem su Preduzeće za puteve "Beograd", Putevi "Užice", Planum i Borovica označiće početak radova na toj deonici autoputa od Horgoša do Novog Sada. Domaći konzorcijum, koji predvodi Preduzeće za puteve "Beograd" pobedio je na tenderu sa ponudom da će deonicu izgraditi u roku od devet meseci za oko 10 milijardi dinara, uz rok za isplatu od 30 meseci. Na tenderu su učestvovali i konzorcijum hrvatske firme Hidroelektra i Vojputa iz Subotice, koji je ponudio cenu od 11,5 milijardi dinara, izgradnju za 426 dana i plaćanje za 24 meseca, dok je slovenačko Primorje ponudilo cenom od 11,6 milijardi dinara, rok izgrađe 590 dana i plaćanja za 12 meseci.

Sutra ugovor o izgradnji severnog kraka Koridora 10Ministarstvo za infrastrukturu Srbije i konzorcijum srpskih preduzeća potpisaće sutra ugovor o izgradniji 110 kilometara leve trake autoputa na severnom kraku Koridora 10 kroz Srbiju.

Kako je najavilo Ministarstvo, potpisivanje ugovora sa konzorcijumom u kojem su Preduzeće za puteve "Beograd", Putevi "Užice", Planum i Borovica označiće početak radova na toj deonici autoputa od Horgoša do Novog Sada.

Domaći konzorcijum, koji predvodi Preduzeće za puteve "Beograd" pobedio je na tenderu sa ponudom da će deonicu izgraditi u roku od devet meseci za oko 10 milijardi dinara, uz rok za isplatu od 30 meseci. Na tenderu su učestvovali i konzorcijum hrvatske firme Hidroelektra i Vojputa iz Subotice, koji je ponudio cenu od 11,5 milijardi dinara, izgradnju za 426 dana i plaćanje za 24 meseca, dok je slovenačko Primorje ponudilo cenom od 11,6 milijardi dinara, rok izgrađe 590 dana i plaćanja za 12 meseci.

Pobednik tendera objavljen je 12. aprila, a prethodno je tender bio obustavljen zbog nepravilnosti u sve tri ponude istih preduzeća, nakon čega su počeli direktni pregovori sa ponuđačima. Tender za igradnju ukupno 110 kilometara leve trake autoputa od Horgoša do Novog Sada i od Kelebije Subotice bio je obustavljen zbog nepravilosti u sve tri ponude, nakon čega počeli direktni pregovori sa ponuđačima.

Izgradnja obuhvata deonicu od Horgoša do 28. kilometra od granice, zatim deonicu od 38. do 98. kilometra puta Horgoš-Novi Sad kao i deonicu između Kelebije i Subotice.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik