Svake godine po milijardu evra za infrastrukturu

Bez autora
May 26 2010

Izrada Generalnog master plana za saobraćajnu infrastrukturu u Srbiji, koji je u skladu sa programom razvoja zemlje do kraja naredne decenije, je završena. Ovaj program obuhvata putni, železnički, vazdušni i vodni saobraćaj i predviđa godišnja ulaganja od milijardu evra u tom periodu. U narednih deset godina biće završeni putni i železnički Koridor 10, ulaganja u reke Dunav i Savu, kao i u 13 luka koje će, u dogovoru sa EU, biti osposobljene za povećanje saobraćaja. U pomenutom periodi će u biti izgradnjen autoput Beograd–Čačak, kao i ostali projekti koji se odnose na brze saobraćajnice. Izradu Generalnog master plana je inicirala EU pre dve godine. Taj dokument je osnova za projekte u saobraćajnoj infrastrukturi u narednih 10-15 godina.

Svake godine po milijardu evra za infrastrukturuIzrada Generalnog master plana za saobraćajnu infrastrukturu u Srbiji, koji je u skladu sa programom razvoja zemlje do kraja naredne decenije, je završena.

Ovaj program obuhvata putni, železnički, vazdušni i vodni saobraćaj i predviđa godišnja ulaganja od milijardu evra u tom periodu.

U narednih deset godina biće završeni putni i železnički Koridor 10, ulaganja u reke Dunav i Savu, kao i u 13 luka koje će, u dogovoru sa EU, biti osposobljene za povećanje saobraćaja. U pomenutom periodi će u biti izgradnjen autoput Beograd–Čačak, kao i ostali projekti koji se odnose na brze saobraćajnice.

Izradu Generalnog master plana je inicirala EU pre dve godine. Taj dokument je osnova za projekte u saobraćajnoj infrastrukturi u narednih 10-15 godina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik