Tehno-put traži skoro 1,6 miliona eura

Bez autora
Jun 19 2010

Od 17 firmi iz zemlje i inostranstva, zainteresovanih za završnu sanaciju mojkovačkog jalovišta – odnosno za izradu drenažnog i pokrivnog sloja i izgradnju sistema za odvođenje atmosferskih voda, komisija je izabrala Tehno-put DOO iz Podgorice. U komisiji su bili predstavnici Direkcije javnih radova, Ministarstva uređenja prostora i zaštite životne sredine i opštine Mojkovac. Podgorička firma, na tender raspisan 25. februara 2010. godine, javila se sa ponuđenom cijenom od 1.593.472,30 eura. Drugorangirana je zajednička ponuda firmi „Zanatstvo“ iz Prijepolja i „Putevi“ iz Ivanjice, sa cijenom od 1.615.752,46 eura. Potpisivanje ugovora sa izabranim ponuđačem će se obaviti tek nakon što se završi zakonom prediviđena procedura, odnosno poslije isteka rokova za žalbu. Očekuje se da će radovi početi u prvoj polovini jula i da će se završiti do kraja tekuće godine, čime će u potpunosti biti završena realizacija projekta sanacije i rekultivacije jalovišta Rudnika olova i cinka u Mojkovcu.

Tehno-put traži skoro 1,6 miliona euraOd 17 firmi iz zemlje i inostranstva, zainteresovanih za završnu sanaciju mojkovačkog jalovišta – odnosno za izradu drenažnog i pokrivnog sloja i izgradnju sistema za odvođenje atmosferskih voda, komisija je izabrala Tehno-put DOO iz Podgorice.

U komisiji su bili predstavnici Direkcije javnih radova, Ministarstva uređenja prostora i zaštite životne sredine i opštine Mojkovac - izjavio je za Pobjedu direktor Direkcije Žarko Živković.

On je rekao da se podgorička firma, na tender raspisan 25. februara 2010. godine, javila sa ponuđenom cijenom od 1.593.472,30 eura. Drugorangirana je zajednička ponuda firmi „Zanatstvo“ iz Prijepolja i „Putevi“ iz Ivanjice, sa cijenom od 1.615.752,46 eura.

Živković je napomenuo da će se potpisivanje ugovora sa izabranim ponuđačem obaviti tek nakon što se završi zakonom prediviđena procedura, odnosno poslije isteka rokova za žalbu.

- Očekujemo da će radovi početi u prvoj polovini jula i da će se završiti do kraja tekuće godine, čime će u potpunosti biti završena realizacija projekta sanacije i rekultivacije jalovišta Rudnika olova i cinka u Mojkovcu - kazao je Živković.

Odlaganja


- Javno otvaranje ponuda obavljeno je 18. maja, a odlagano je čak četiri puta zato što nijesu bili riješeni imovinsko - pravni odnosi na planiranoj lokaciji zemljanog materijala potrebnog za nasipanje jalovišta. To je bilo u nadležnosti opštine Mojkovac. Taj problem ona je riješila sredinom maja, nakon čega je uslijedilo otvaranje ponuda - objasnio je Živković.

Potrebno 200.000 kubika zemlje


Problem lokacije zemljanog materijala riješen je tako što je opština, umjesto planirane, opterećene imovinsko - pravnim pitanjima, pronašla novu lokaciju, na privatnom zemljištu 2,5 kilometara udaljenu od jalovišta. Zemlja će se transportovati ulicama Vojislava Šćepanovića i Mališe Damjanovića, koje se dijelom nalaze u užoj gradskoj zoni. Procjenjuje se da je za nasipanje jalovišta potrebno najmanje 200.000 kubika zemlje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik