Tender za projektovanje autoputa Pojate - Preljina 1. avgusta

Bez autora
Jun 27 2010

Kako je najavljeno, 1. avgusta 2010. godine biće raspisan tender za projektovanje autoputa Pojate - Preljina, a do septembra i za autoputeve Paraćin - Zaječar i Ruma - Šabac. Tender će biti raspisan za izradu idejnog i glavnog projekta autoputa Pojate - Preljina, a do kraja ove godine trebalo bi da bude završena eksproprijacija, dok bi u martu 2011. godine trebalo da počnu radovi na deonici od Koševa prema Pojatama. Nacionalni savet za infrastrukturu identifikovao je kao prioritete izgradnju tih regionalnih puteva i autoputa Kragujevac–Batočina. Sledeće godine trebalo bi da počnu radovi na svim tim deonicama. Izgradnja pomenutih deonica se u potpunosti finansira iz budžeta Ministarstva za NIP, koje je zaduženo za kompletnu realizaciju projekata. Reč je o brzim saobraćajnicama koje treba da povežu velike gradove u Srbiji sa Koridorom 10 i budućim autoputem Beograd - Južni Jadran.

Tendera za projektovanje autoputa Pojate - Preljina 1. avgustaKako je najavljeno, 1. avgusta 2010. godine biće raspisan tender za projektovanje autoputa Pojate - Preljina, a do septembra i za autoputeve Paraćin - Zaječar i Ruma - Šabac.

Tender će biti raspisan za izradu idejnog i glavnog projekta autoputa Pojate - Preljina, a do kraja ove godine trebalo bi da bude završena eksproprijacija, dok bi u martu 2011. godine trebalo da počnu radovi na deonici od Koševa prema Pojatama.

Nacionalni savet za infrastrukturu identifikovao je kao prioritete izgradnju tih regionalnih puteva i autoputa Kragujevac–Batočina.

Sledeće godine trebalo bi da počnu radovi na svim tim deonicama.

Izgradnja pomenutih deonica se u potpunosti finansira iz budžeta Ministarstva za NIP, koje je zaduženo za kompletnu realizaciju projekata. Reč je o brzim saobraćajnicama koje treba da povežu velike gradove u Srbiji sa Koridorom 10 i budućim autoputem Beograd - Južni Jadran.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik