Za deo Koridora 30 zainteresovanih

Bez autora
Jun 22 2010

Dokumentaciju za izgradnju dve deonice autoputa od Pirota do Dimitrovgrada, na Koridoru 10 kroz Srbiju, je otkupilo tridesetak firmi iz zemlje i inostranstva. Pored nekoliko domaćih firmi, dokumetaciju su otkupile firme iz Portuglije, Austrije, Italije, Grčke, Slovenije, Hrvatske, Bugarske i Makedonije. Interesovanje je veliko. Rok za predaju ponuda je 20. juli, početkom septembra će početi radovi i na ovoj deonici Koridora 10. Rok za izgradnju ove deonice Koridora 10, koju čini šest kilometara autoputa od Pirota do Sukova i 8,3 kilometra od Sukova do Dimitrovgrada, sa jednim tunelom, je 18 meseci. Radovi će se finansirati iz kredita Svetske banke, Evropske banke za obnovu i razvoj i Evropske investicione banke. Do kraja ove godine trebalo bi da počnu i radovi i na trećem delu obilaznice Dimitrovgrad - izgradnji dva tunela ukupne dužine 1.100 metara. Tender za izgradnju ovih, na obilaznici Dimitrovgrad najsloženijih objekata, privremeno je obustavljen početkom novembra prošle godine radi dorade dokumentacije.

Za deo Koridora 30 zainteresovanihDokumentaciju za izgradnju dve deonice autoputa od Pirota do Dimitrovgrada, na Koridoru 10 kroz Srbiju, je otkupilo tridesetak firmi iz zemlje i inostranstva.

Pored nekoliko domaćih firmi, dokumetaciju su otkupile firme iz Portuglije, Austrije, Italije, Grčke, Slovenije, Hrvatske, Bugarske i Makedonije.

"Interesovanje je veliko. Rok za predaju ponuda je 20. juli i mi se nadamo da će početkom septembra početi radovi i na ovoj deonici Koridora 10", izjavio je predsednik Upravnog odbora Koridora 10 Nenad Ivanišević.

Rok za izgradnju ove deonice Koridora 10, koju čini šest kilometara autoputa od Pirota do Sukova i 8,3 kilometra od Sukova do Dimitrovgrada, sa jednim tunelom, je 18 meseci. Radovi će se finansirati iz kredita Svetske banke, Evropske banke za obnovu i razvoj i Evropske investicione banke.

Do kraja ove godine trebalo bi da počnu i radovi i na trećem delu obilaznice Dimitrovgrad - izgradnji dva tunela ukupne dužine 1.100 metara. Tender za izgradnju ovih, na obilaznici Dimitrovgrad najsloženijih objekata, privremeno je obustavljen početkom novembra prošle godine radi dorade dokumentacije.

"Projekat koji radi Institut za puteve, u saradnji sa konsltantom iz Nemačke, u završnoj je fazi. Očekujemo da će krajem godine, nakon uobičajenog postupaka dostavljanja dokumentacije Svetskoj banci i kvalifikacija, početi radovi i na ovom delu obizanice", rekao je Ivanišević.

U Koridoru 10 veruju da će obilaznica Dimitrovgrad, uprkos produženoj proceduri i kasnijem početku radova na izgradnji tunela, biti završena u prvoj polovini 2012. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik