Za projekte na Dunavu 20 miliona evra

Bez autora
Jun 29 2010

Prema današnjem saopštenju, iz IPA fondova Evropske unije obezbeđena su sredstva u iznosu od oko 20 miliona evra za koje će moći da konkurišu sve opštine u Srbiji koje imaju gotove projekte koji se tiču Dunava i očuvanja te reke.Dunav može biti ključan za razvoj Srbije, a Dunavska strategija može da pomogne Srbiji da pripremi projekte u tri oblasti. Prva oblast je ekologija. U Beogradu sva otpadna voda odlazi u Dunav, pa je za rešavanje tih problema potrebno približno 600 miliona evra. Druga oblast je socijalno-ekonomski razvoj jer Dunav prolazi i kroz razvijene i kroz nerazvijene opštine.

Za projekte vezane za Dunav 20 miliona evraPrema današnjem saopštenju, iz IPA fondova Evropske unije obezbeđena su sredstva u iznosu od oko 20 miliona evra za koje će moći da konkurišu sve opštine u Srbiji koje imaju gotove projekte koji se tiču Dunava i očuvanja te reke.

Dunav može biti ključan za razvoj Srbije, a Dunavska strategija može da pomogne Srbiji da pripremi projekte u tri oblasti.

Prva oblast je ekologija. U Beogradu sva otpadna voda odlazi u Dunav, pa je za rešavanje tih problema potrebno približno 600 miliona evra.

Druga oblast je socijalno-ekonomski razvoj jer Dunav prolazi i kroz razvijene i kroz nerazvijene opštine.

Treću oblast čine radovi na izgradnji mostova, kao što su most kod Beške, Žeželjev most u Novom Sadu i most Zemun–Borča.

Izrada Dunavske strategije je počela prošle godine i očekuje se da bude završena polovinom 2011. godine. U izradu je uključena i Srbija, zajedno sa drugim podunavskim zemljama.

EU će 2. jula 2010. godine izneti predlog strategije, a 22. jula 2010. godine, u Briselu će biti održan sastanak svih zemalja koje su uključene u njenu izradu. Konferencija o finansiranju Dunavske strategije biće održana 27. septembra 2010. godine u Beogradu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik