Zajednički projekat EU, Srbije i Švajcarske za razvoj 25 opština na jugu Srbije

Bez autora
Jul 18 2010

Dezer i Đelić će najpre u vranjskom hotelu Pržar potpisati ugovor o dodeli bespovratnih sredstava Evropske unije za sprovođenje programa "Evropsko partnerstvo sa opštinama - PROGRES", kojim će, u naredne tri godine, biti podržan razvoj 25 opština južne i jugoistočne Srbije. Potpredsednik Vlade Srbije i ministar za nauku i tehnološki razvoj Božidar Đelić i ambasador Vensan Dezer, šef Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji i boraviće sutra u Vranju i Bujanovcu. Dezer i Đelić će najpre u vranjskom hotelu Pržar potpisati ugovor o dodeli bespovratnih sredstava Evropske unije za sprovođenje programa "Evropsko partnerstvo sa opštinama - PROGRES", kojim će, u naredne tri godine, biti podržan razvoj 25 opština južne i jugoistočne Srbije.

Zajednički projekat EU, Srbije i Švajcarske za razvoj 25 opština na jugu SrbijeDezer i Đelić će najpre u vranjskom hotelu Pržar potpisati ugovor o dodeli bespovratnih sredstava Evropske unije za sprovođenje programa "Evropsko partnerstvo sa opštinama - PROGRES", kojim će, u naredne tri godine, biti podržan razvoj 25 opština južne i jugoistočne Srbije.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar za nauku i tehnološki razvoj Božidar Đelić i ambasador Vensan Dezer, šef Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji i boraviće sutra u Vranju i Bujanovcu.

Dezer i Đelić će najpre u vranjskom hotelu Pržar potpisati ugovor o dodeli bespovratnih sredstava Evropske unije za sprovođenje programa "Evropsko partnerstvo sa opštinama - PROGRES", kojim će, u naredne tri godine, biti podržan razvoj 25 opština južne i jugoistočne Srbije.

PROGRES je zajednički program od 17,5 miliona evra u kome EU učestvuje sa 13,3, Vlada Švajcarske sa 2,5 i Vlada Srbije sa 1,5 miliona evra, a sprovodiće ga Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge - UNOPS.

Pre ceremonije potpisivanja, gostima će se obratiti potpredsednik Đelić, ambasador Dezer, kao i direktorka Švajcarske agencije za razvoj i saradnju Beatrice Meyer i menadžer Progresa Grem Tindal.

Ceo program PROGRES strateški je postavljen saglasno ciljevima i opredeljenju Vlade Republike Srbije, kako bi se u ovim opštinama unapredila infrastruktura, poboljšao kvalitet usluga građanima i privredi, osavremenio rad u skladu sa principima dobre uprave i promovisali razvojni potencijali svake sredine.

Posle Vranja visoki gosti će otputovati u Bujanovac, gde će, sa predstavnicima Koordinacionog tela za opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa, razgovarati o funkcijama ovog državnog organa i o stanju na jugu Srbije.

Na kraju posete jugu Srbije, Đelić i Dezer će u bujanovačkom Domu kulture učestvovati na tribini "Posle konflikta - stvarni život", koju organizuje Regionalna informativna agencija JUGpreš iz Leskovca.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik