1. juna nastavak pregovora o ruskom kreditu za železnicu

Bez autora
May 30 2010

Pregovori o ruskom kreditu od 800 miliona dolara za železničku infrastrukturu u Srbiji biće nastavljeni 1. juna. Ruskoj strani su ranije dostavljeni projekti koji se odnose na beogradski železnički čvor, prugu Valjevo-Loznica, elektrifikaciju pruge Niš-Dimitrovgrad i rekonstrukciju pruge Beograd-Bar.Njihova realizacija najverovatnije će početi početkom jula. Dogovoreno je da polovina tih sredstava ode na ruska preduzeća, a polovina da ostane našim firmama. Ruske firme u projektu beogradskog železničkog čvora učestvovaće više opremom nego građevinskim radovima.

1. juna nstavak pregovora o ruskom kreditu za železnicuPregovori o ruskom kreditu od 800 miliona dolara za železničku infrastrukturu u Srbiji biće nastavljeni 1. juna.

Ruskoj strani su ranije dostavljeni projekti koji se odnose na beogradski železnički čvor, prugu Valjevo-Loznica, elektrifikaciju pruge Niš-Dimitrovgrad i rekonstrukciju pruge Beograd-Bar. Njihova realizacija najverovatnije će početi početkom jula.

Dogovoreno je da polovina tih sredstava ode na ruska preduzeća, a polovina da ostane našim firmama. Ruske firme u projektu beogradskog železničkog čvora učestvovaće više opremom nego građevinskim radovima.

Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o ratifikaciji sporazuma o ruskom kreditu od 200 miliona dolara za pokriće deficita budžeta Srbije. Načelni dogovor o kreditima vrednim ukupno milijardu dolara postignut je tokom prošlogodišnje posete predsednika Ruske Federacije Dmitrija Medveva Beogradu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik