100 miliona evra za opremanje škola

Bez autora
Mar 02 2011

Ministar prosvete u Vladi Republike Srbije Žarko Obradović danas je sa gradonačelnikom Niša Milošem Simonovićem potpisao Protokol o izgradnji nove škole u naselju "Branko Bjegović", čija vrednost iznosi dva miliona evra.Ministar Obradović je nakon potpisivanja Protokola saopštio da će u naredne dve godine u školsku infrastrukturu i opremanje škola u Srbiji biti uloženo 100 miliona evra. U školsku infrastrukturu i njihovo opremanje Evropska investiciona banka će uložiti 50 miliona evra i isto toliko država.

100 miliona evra za opremanje školaMinistar prosvete u Vladi Republike Srbije Žarko Obradović danas je sa gradonačelnikom Niša Milošem Simonovićem potpisao Protokol o izgradnji nove škole u naselju "Branko Bjegović", čija vrednost iznosi dva miliona evra.

Ministar Obradović je nakon potpisivanja Protokola saopštio da će u naredne dve godine u školsku infrastrukturu i opremanje škola u Srbiji biti uloženo 100 miliona evra.

U školsku infrastrukturu i njihovo opremanje Evropska investiciona banka će uložiti 50 miliona evra i isto toliko država. Najpre će biti izgrađeni objekti u školama u kojima treba ukinuti treću smenu, pri čemu će za te namene biti utrošeno 17,9 miliona evra, dok će ostala sredstva biti usmerena u opremanje škola.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik