Akcija “Ispravno vozilo - bezbedno vozilo”

Bez autora
Jun 14 2011

Auto-moto savez Srbije (AMSS), Uprava saobraćajne policije MUP Republike Srbije i Asocijacija tehničkih pregleda organizuju od 20. do 25. juna 2011. godine tradicionalnu preventivno-bezbednosnu akciju “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo”.Svi vozači u Srbiji u ovom periodu imaju mogućnost da potpuno besplatno provere tehničku ispravnost svojih vozila na brojnim linijama tehničkih pregleda širom republike. Vlasnici vozila kod kojih budu pronađene neispravnosti, neće biti sankcionisani, već će im biti ukazano na nedostatak i potrebu da isti u što kraćem roku otklone.

Akcija  “Ispravno vozilo - bezbedno vozilo”Auto-moto savez Srbije (AMSS), Uprava saobraćajne policije MUP Republike Srbije i Asocijacija tehničkih pregleda organizuju od 20. do 25. juna 2011. godine tradicionalnu preventivno-bezbednosnu akciju “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo”.

Svi vozači u Srbiji u ovom periodu imaju mogućnost da potpuno besplatno provere tehničku ispravnost svojih vozila na brojnim linijama tehničkih pregleda širom republike. Vlasnici vozila kod kojih budu pronađene neispravnosti, neće biti sankcionisani, već će im biti ukazano na nedostatak i potrebu da isti u što kraćem roku otklone.

U prethodno organizovanoj akciji, u novembru 2010. godine, besplatno je pregledano preko 10.000 vozila širom Srbije i rezultati su pokazali da je od pregledanih vozila, 50 posto imalo neku neispravnost, a u strukturi neispravnosti najčešći problem su uređaji za zaustavljanje i to u 51 posto slučajeva, dok je 18 posto neispravnosti bilo vezano za uređaje za osvetljavanje, odnosno 15 posto za uređaje za upravljanje vozilom.

Kako je iz AMSS-a saopšteno, pored uobičajene provere tehničke ispravnosti, u AMSS centrima u Beogradu, Loznici, Baljevcu, Preljini, Prijepolju, Leskovcu, Vranju, Kikindi, Sremskoj Mitrovici, Pojatama, Boljevcu, Aleksandrovcu, Svilajncu i Nišu, vršiće se i kontrola zaptivenosti instalacija kod vozila koja koriste TNG.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik