"Banka Inteza" prima zahteve privrede za subvencije

Bez autora
Jan 31 2011

"Banka Inteza" je, u skladu sa Uredbom Vlade Srbije za ublažavanje negativnih posledica ekonomske krize u 2011. godini, počela da prima zahteve za subvencionisane kredite namenjene privredi.U okviru programa, klijenti imaju mogućnost da konkurišu za kredite sa subvencijom kamate za održanje tekuće likvidnosti, finansiranje trajnih obrtnih sredstava i izvozne poslove, investicije i namensku industriju. U poređenju sa uslovima u 2010. ove godine maksimalni iznosi kredita koji će privredni subjekti moći da koriste će biti veći.

"Banka Inteza" prima zahteve privrede za subvencije"Banka Inteza" je, u skladu sa Uredbom Vlade Srbije za ublažavanje negativnih posledica ekonomske krize u 2011. godini, počela da prima zahteve za subvencionisane kredite namenjene privredi, saopštila je danas ta banka.

U okviru programa, klijenti imaju mogućnost da konkurišu za kredite sa subvencijom kamate za održanje tekuće likvidnosti, finansiranje trajnih obrtnih sredstava i izvozne poslove, investicije i namensku industriju.
 
U poređenju sa uslovima u 2010. ove godine maksimalni iznosi kredita koji će privredni subjekti moći da koriste će biti veći, navedeno je u saopštenju.

U skladu sa uredbom maksimalni iznosi sredstava kredita za finansiranje tekuće likvidnosti i trajnih obrtnih sredstava povećani su za preduzetnike na tri miliona dinara, a za mala preduzeća na 10 miliona dinara.

Za srednja preduzeća povećani su na 80 miliona dinara, odnosno za izvozne poslove na 200 miliona dinara ili 200 miliona dinara sa valutnom klauzulom, i za velika preduzeća na 300 milona dinara, odnosno za izvozne poslove na 800 miliona dinara ili 800 miliona dinara sa valutnom klauzulom.

Krediti će se, kao i do sada, odobravati na rok do 12 meseci, po kamatnoj stopi u visini repo stope, odnosno 4,4 odsto na godišnjem nivou za kredite za izvozne poslove sa valutnom klauzulom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik