Beogradski aerodrom ostvario rekordnu dobit

Bez autora
Feb 20 2011

Prema finansijskom izveštaju AD Aerodrom "Nikola Tesla" Beograd za 2010. godinu neto dobit preduzeća iznosi 2,24 milijarde dinara, odnosno oko 21,5 miliona evra. Od ovih finansijskih sredstava, već je raspodeljeno i uplaćeno 100 miliona dinara Aerodromu "Konstantin Veliki" u Nišu za realizaciju strateškog interesa Republike Srbije da Niš postane veliko infrastrukturno čvorište na jugu zemlje.Takođe, uplaćeno je i 200 miliona dinara u fond za realizaciju projekta rekonstrukcije vojnog aerodroma u Lađevcima kod Kraljeva sa ciljem omogućavanja obavljanja putničkog avio saobraćaja...

Beogradski aerodrom u 2010. ostvario najbolji godišnji finansijski rezultatPrema finansijskom izveštaju AD Aerodrom "Nikola Tesla" Beograd za 2010. godinu neto dobit preduzeća iznosi 2,24 milijarde dinara, odnosno oko 21,5 miliona evra.

Od ovih finansijskih sredstava, već je raspodeljeno i uplaćeno 100 miliona dinara Aerodromu "Konstantin Veliki" u Nišu za realizaciju strateškog interesa Republike Srbije da Niš postane veliko infrastrukturno čvorište na jugu zemlje. Takođe, uplaćeno je i 200 miliona dinara u fond za realizaciju projekta rekonstrukcije vojnog aerodroma u Lađevcima kod Kraljeva sa ciljem omogućavanja obavljanja putničkog avio saobraćaja.

Ovo je do sada najbolji godišnji finansijski rezultat beogradskog aerodroma, a ostvaren je uz sistematsko praćenje i snižavanje troškova poslovanja u svim delatnostima. Realizovanim privlačenjem 15 novih avio-kompanija u redovnom i čarter saobraćaju ostvaren je evropski rekord. Ukupno je opsluženo 2.7 miliona putnika, a to predstavlja rast od 13.2 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik