Delta holding dala porodilištu Narodni front 13.000 evra

Bez autora
Oct 31 2010

Kompanija Delta holding poklonila je beogradskoj Ginekološko-akušerskoj klinici "Narodni front" 13.000 evra kao pomoć za izgradnju genetske laboratorije u toj ustanovi.Otvaranje genetske laboratorije u okviru te klinike doprineće kvalitetu prenatalne dijagnostike, odnosno otkrivanju malformacija ploda u ranom periodu trudnoće. Genetska laboratorija neophodna je državi. Reč je o investiciji vrednoj 200.000 evra, za šta je obezbeđen deo sredstava, ali je za ostatak potrebna pomoć.

Delta holding dala porodilištu Narodni front 13.000 evraKompanija Delta holding poklonila je beogradskoj Ginekološko-akušerskoj klinici "Narodni front" 13.000 evra kao pomoć za izgradnju genetske laboratorije u toj ustanovi.

Kako se navodi u toj kompaniji, otvaranje genetske laboratorije u okviru te klinike doprineće kvalitetu prenatalne dijagnostike, odnosno otkrivanju malformacija ploda u ranom periodu trudnoće.

Direktor "Narodnog fronta" Dušan Stanojević je kazao da je genetska laboratorija neophodna državi, ističući da je reč o investiciji vrednoj 200.000 evra, za šta je obezbeđen deo sredstava, ali je za ostatak potrebna pomoć.

Klinika "Narodni front" je ranije obezbedila neophodnu medicinsku opremu za rad genetske laboratorije, ali je novac potreban za adaptaciju, dogradnju i rekonstrukciju neophodnih prostorija, a u Delta holdingu vreuju da će njihova donacija doprineti rešavanju tog problema.

Usluge genetske laboratorije biće besplatne, kao deo redovne zdravstvene zaštite, odnosno dostupne u svim slučajevima kada lekari procene da kod beba postoji rizik od naslednih bolesti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik