Devizni priliv od turizma 817 miliona dolara

Bez autora
Dec 27 2011

Danas su dodeljeni sertifikati za 218 turističkih vodiča 17. generacije i 209 turističkih pratilaca prve generacije koji su uspešno položili potrebne ispite. Turistički vodiči i pratioci su ambasadori Srbije koji treba da šire pozitivnu sliku o Srbiji i predstave istoriju naše zemlje, ali i njenu sadašnjost i moderne trendove.Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja se trudi da pomogne turističkim radnicima, jer se od njih očekuje da budu generatori turističkog prometa. Devizni priliv od turizma za deset meseci ove godine je iznosio 817 miliona dolara, što je za 20 posto više u odnosu na isti period 2010. godine.

Devizni priliv od turizma 817 miliona dolaraPomoćnik ministra ekonomije i regionalnog razvoja u Vladi Republike Srbije Renata Pindžo saopštila je danas da su dodeljeni sertifikati za 218 turističkih vodiča 17. generacije i 209 turističkih pratilaca prve generacije koji su uspešno položili potrebne ispite.

Turistički vodiči i pratioci su ambasadori Srbije koji treba da šire pozitivnu sliku o Srbiji i predstave istoriju naše zemlje, ali i njenu sadašnjost i moderne trendove.

Kako je istakao državni sekretar Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Goran Petković, ovo ministarstvo se trudi da pomogne turističkim radnicima, jer se od njih očekuje da budu generatori turističkog prometa.

Devizni priliv od turizma za deset meseci ove godine je iznosio 817 miliona dolara, što je za 20 posto više u odnosu na isti period 2010. godine.

Ukupan broj noćenja turista povećao se za 12 posto, a dolazaka za 14 posto. Do kraja ove godine očekuje se da devizni priliv od turizma dostigne iznos od približno milijardu dolara, koliko je bio rekordne 2008. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik