Dobit "Metalca" 4,5 miliona evra

Bez autora
Dec 27 2010

"Metalac" iz Gornjeg Milanovca ove godine ostvariće dobit od najmanje 4,5 miliona evra. Četiri proizvodna preduzeća "Metalca" zabeležila su u 2010. rast proizvodnje za deset procenata, a za toliko je porastao i izvoz kompanije.Trgovačka preduzeća poslovala su lošije, pa će rast na nivou cele kompanije, u odnosu na prošlu godinu iznositi pet odsto. Preduzeće "Metalac posuđe" osvojilo je i tržište Finske. Izvoz na finsko tržište je bio oko pola miliona evra...

Dobit "Metalac" iz Gornjeg Milanovca ove godine ostvariće dobit od najmanje 4,5 miliona evra, rekao je generalni direktor kompanije "Metalac" Petrašin Jakovljević.

Četiri proizvodna preduzeća "Metalca" zabeležila su u 2010. rast proizvodnje za deset procenata, a za toliko je porastao i izvoz kompanije. Trgovačka preduzeća poslovala su lošije, pa će rast na nivou cele kompanije, u odnosu na prošlu godinu iznositi pet odsto.

Jakovljević je rekao da je preduzeće "Metalac posuđe" osvojilo i tržište Finske.

"Izvoz na finsko tržište je bio oko pola miliona evra, imamo porudžbine i za prvi kvartal naredne godine. Taj posao otvara nam šanse da se ozbiljnije pozicioniramo i na tržišta Danske, Norveške i Švedske", rekao je Jakovljević.

On je rekao da nije bilo značajnih investicija u ovoj godini, jer je "Metalcu" bio potreban predah, pa je investirano samo u neophodne proizvodne linije i alate koji na tržište izbacuju nove proizvode.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik