Dovoljno rezervnih delova za japanske automobile

Bez autora
Mar 22 2011

Na drumovima Srbije, prema nezvaničnim podacima, vozi se gotovo 100.000 vozila proizvedenih u pogonima japanskih automobilskih giganata.Iako je zbog tragičnih događaja u Japanu veliki broj tamošnjih auto-fabrika privremeno obustavio proizvodnju, to neće imati nikakav uticaj na redovno snabdevanje rezervnim delovima i isporuku poručenih vozila. Najveći broj japanskih vozila u Srbiji ima na haubi oznaku „Tojote“. Prema poslednjim podacima, u našoj zemlji su registrovane 24.793 „tojote“.

Dovoljno rezervnih delova za japanske automobileNa drumovima Srbije, prema nezvaničnim podacima, vozi se gotovo 100.000 vozila proizvedenih u pogonima japanskih automobilskih giganata.

Iako je zbog tragičnih događaja u Japanu veliki broj tamošnjih auto-fabrika privremeno obustavio proizvodnju, to neće imati nikakav uticaj na redovno snabdevanje rezervnim delovima i isporuku poručenih vozila.

Najveći broj japanskih vozila u Srbiji ima na haubi oznaku „Tojote“. Prema poslednjim podacima, u našoj zemlji su registrovane 24.793 „tojote“.

- Nema mesta nikakvoj panici. Rezervnih delova ima sasvim dovoljno na stokovima - kaže Marko Kruška iz „Tojote Srbija“ .

U kompaniji „Reno-Nisan Srbija“ su nam takođe potvrdili da nema nikakvih poremećaja u isporuci poručenih „nisana“ i snabdevanju delovima. I u „Mazdi Srbija“ potvrđuju da je sve „pod kontrolom“. Svih šest fabrika „Suzukija“ u Japanu radi bez problema a većina vozila za naše tržište ionako dolazi iz fabrike u Mađarskoj.

Kontrola radijacije

„Nisan“ je saopštio da će kontrolisati nivo radioaktivnosti na svim vozilima koja se izrađuju u Japanu, u skladu sa globalno utvrđenim standardima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik