Emitovano oko šest miliona platnih kartica, ali se malo koriste

Bez autora
Jun 14 2011

U Srbiji je emitovano oko šest miliona platnih kartica, ali se ne može biti zadovoljan obimom njihove primene. Po broju obavljenih transakcija Srbija je među poslednjim u Evropi. Razlozi su opadajuća kupovna moć građana, visoke cene i povremeni nedostatak pojedinih artikala.Primena platnih kartica, medjutim, u velikoj meri doprinosi efikasnijem i ekonomičnijem poslovanju i smanjenju "sive ekonomije".

Emitovano oko šest miliona platnih kartica, ali se malo koristeU Srbiji je emitovano oko šest miliona platnih kartica, ali se ne može biti zadovoljan obimom njihove primene, konstatovano je na savetovanju "Platne kartice 2011" održanom u Beogradu.

Na tradicionalnom skupu izdavalaca i korisnika platnih kartica u Srbiji navedeno je i da je po broju obavljenih transakcija Srbija među poslednjim u Evropi.
 
Razlozi su opadajuća kupovna moć građana, visoke cene i povremeni nedostatak pojedinih artikala.
 
Primena platnih kartica, medjutim, u velikoj meri doprinosi efikasnijem i ekonomičnijem poslovanju i smanjenju "sive ekonomije".

Na skupu, koji su organizovali Odbor za bankarstvo i Grupacija za razvoj primena platnih kartica pri Privrednoj komori Srbije, predavanja su održali Žarko Vukadinović iz "Banke Inteze" - "Tržište Internet kupovine u Srbiji u odnosu na okruženje i potencijal tržišta", Erik Osolin iz firme "FIS internešenal Ljubljana" - "Novi platni kanali" i ostali.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik