EU dala 1,4 miliona evra za unapređenje carinske kontrole

Bez autora
Dec 08 2010

Uprava carina Francuske pomoćiće unapređenje carinske kontrole u Srbiji za šta je Evropska unija izdvojila 1,4 miliona evra. Projekat će trajati 18 meseci, a deo je programa pretpristupne pomoći (IPA) Evropske unije Upravi carina Srbije, vrednosti 8,9 miliona evra.Namera je da Uprava carina Francuske prenese iskustva i pomogne Upravi carina Srbije u osposobljavanju i usklađivanju sa standardima EU, pre svega u analizi rizika i kontroli da bi se sprečila zloupotreba na granici i povećali prihodi od carine.

EU dala 1,4 miliona evra za unapređenje carinske kontroleUprava carina Francuske pomoćiće unapređenje carinske kontrole u Srbiji za šta je Evropska unija izdvojila 1,4 miliona evra, saopštila je danas Uprava carina Srbije.

Projekat će trajati 18 meseci, a deo je programa pretpristupne pomoći (IPA) Evropske unije Upravi carina Srbije, vrednosti 8,9 miliona evra.

Namera je, kako se navodi u saopštenju, da Uprava carina Francuske prenese iskustva i pomogne Upravi carina Srbije u osposobljavanju i usklađivanju sa standardima EU, pre svega u analizi rizika i kontroli da bi se sprečila zloupotreba na granici i povećali prihodi od carine.

Carina država EU godišnje proveri 20 odsto svetskog uvoza, odnosno više od dve milijarde tona robe.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik