Farma za edukaciju mladih poljoprivrednika

Bez autora
Feb 07 2011

Sredstvima Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, na padinama Fruške gore, kod sela Divoš u prirodnim uslovima biće izgrađena farma sa 10 do 15 steonih junica koje će biti hranjene organskom hranom.Farma će imati pre svega edukativni karakter jer će na njoj mladi poljoprivrednici, koji su zainteresovani za proizvodnju organske hrane, moći da steknu praksu. Ovaj projekat mogao bi da se realizuje i u okviru prekogranične saradnje, s obzirom da sličan postoji i u Hrvatskoj.

Farma za edukaciju mladih poljoprivrednikaSredstvima Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, na padinama Fruške gore, kod sela Divoš u prirodnim uslovima biće izgrađena farma sa 10 do 15 steonih junica koje će biti hranjene organskom hranom, najavio je danas direktor Poljoprivredne stručne službe u Sremskoj Mitrovici Lale Andonović.

Farma će imati pre svega edukativni karakter jer će na njoj mladi poljoprivrednici, koji su zainteresovani za proizvodnju organske hrane, moći da steknu praksu, rekao je on.

Andonović je predložio da bi ovaj projekat mogao da se realizuje i u okviru prekogranične saradnje, s obzirom da sličan postoji i u Hrvatskoj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik