Fond za razvoj podržava realizaciju IPA projekata

Bez autora
Nov 16 2010

Upravni odbor Fonda za razvoj Vojvodine raspisao je konkurs za gradove i lokalne samouprave namenjen kratkoročnom predfinansiranju realizacije predpristupnih IPA projekata Evropske unije. Osnovni cilj konkursa je obezbeđivanje finansijske podrške radi efikasnije realizacije projekata odobrenih kod IPA programa.Krediti će biti odobravani lokalnim samoupravama, gradovima i opštinama sa teritorije Pokrajine i institucijama čiji je osnivač Vojvodine. Uslov je da imaju zaključene ugovore o realizaciji projekata po IPA programu i da su započeli njihovu realizaciju.

Fond za razvoj podržava realizaciju IPA projekataUpravni odbor Fonda za razvoj Vojvodine raspisao je konkurs za gradove i lokalne samouprave namenjen kratkoročnom predfinansiranju realizacije predpristupnih IPA projekata Evropske unije, saopštio je danas taj Fond.

Kako se navodi u saopštenju, osnovni cilj konkursa je obezbeđivanje finansijske podrške radi efikasnije realizacije projekata odobrenih kod IPA programa. Krediti će biti odobravani lokalnim samoupravama, gradovima i opštinama sa teritorije Pokrajine i institucijama čiji je osnivač Vojvodine.

Uslov je da imaju zaključene ugovore o realizaciji projekata po IPA programu i da su započeli njihovu realizaciju.

Krediti će biti odobravani za realizaciju projekata iz oblasti infrastrukture, zaštite životne sredine i kulture.

Maksimalni iznos kredita može biti do 15 odsto od ukupnog budžeta odobrenog projekta kod IPA programa, uz godišnju kamatu od tri odsto i rok vraćanja do godinu dana.

Kako se navodi, prioritet u dodeli sredstava imaće podnosioci zahteva čiji projekat se realizuje na teritoriji nerazvijenih ili nedovoljno razvijenih opština u Vojvodini.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik