"Galenika" proizvela prve količine citostatika

Bez autora
Jan 12 2011

Srpska farmaceutska kompanija "Galenika" proizvela je prve količine citostatika "Fluorouracil" i "Metodžekt" u svojim pogonima u Ivanjici. Prva serija tih citostatika proizvedena je u ambalaži "Habitfarma", a pod kontrolom Galenike i od danas će se naći u veletrgovinama u Srbiji. Kompanija 'Galenika' će tokom 2011. godine započeti sa proizvodnjom još 10 citostatika, što će obezbediti kontinuirano i dovoljno snabdevanje domaćeg tržišta neophodnim lekovima. Galenika je krajem septembra 2010. godine potpisala ugovor sa renomiranim farmaceutskim proizvođačem citostatika iz Nemačke "Medac Gmbh" o kupovini ciostatika.

Srpska farmaceutska kompanija "Galenika" proizvela je prve količine citostatika "Fluorouracil" i "Metodžekt" u svojim pogonima u Ivanjici.

Prva serija tih citostatika proizvedena je u ambalaži "Habitfarma", a pod kontrolom Galenike i od danas će se naći u veletrgovinama u Srbiji.

"Kompanija 'Galenika' će tokom 2011. godine započeti sa proizvodnjom još 10 citostatika, što će obezbediti kontinuirano i dovoljno snabdevanje domaćeg tržišta neophodnim lekovima", najavila je pomoćnik generalnog direktora "Galenike" za marketing i prodaju Slavica Radović.

Galenika je krajem septembra 2010. godine potpisala ugovor sa renomiranim farmaceutskim proizvođačem citostatika iz Nemačke "Medac Gmbh" o kupovini ciostatika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik